Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι είναι το ποδόσφαιρο... και πως να εξουδετερώσετε τις συζύγους σας για να δείτε Μουντιάλ

  • Αποτελεί το ποδόσφαιρο το "όπιο" των φτωχών;
  • Τι εκπροσωπεί και σε ποιούς απευθύνεται;
Ο πιο εμπορικός παγκόσμιος θεσμός βρίσκεται προ των πυλών. Η Νότια Αφρική θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση που αναμένεται να παρακολουθήσουν δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο.
Ο καθένας μας έχει να θυμάται διάφορα από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Κάθε 4 χρόνια γίνεται, συνήθως κάθε νέα διοργάνωση μας βρίσκει σε εντελώς άλλη κατάσταση.
Αλλά προσοχή!
Ο εχθρός καιροφυλακτεί!
Ποιος είναι ο εχθρός του Μουντιάλ;
Οι γυναίκες βέβαια.
Ιδού κάποιες ιδέες για την εξουδετέρωση τους
  1. Αν είναι σχέση, δεσμός, επίδεσμος, μικρό το κακό, τάζετε γάμο και ξεμπερδεύετε. Αν το έχετε κάνει σε άλλες 4 διοργανώσεις είναι πρόβλημα. Διαβάστε και τις υπόλοιπες οδηγίες που ισχύουν για τους παντρεμένους
  2. Τις συνοδεύετε στο Sex and the City II, κάνοντας το ανταλλαγή με 5 ματς μετά τους ομίλους.
  3. Κάντε τις προμήθειες σας με φυσικότητα. «Το βαρελάκι μπύρα μωρό μου έρχεται φθηνότερα». «Κοίτα τι όμορφη που είναι η πάνα του μωρού με τα νουμεράκια στον ποπό» (κυκλοφορούν όντως)
  4. Δίνετε την τελευταία πιστωτική με υπόλοιπο αγορών (δεν συνίσταται, είναι λύση δαπανηρή)
  5. Τις προτρέπετε να επισκεφτούν θείες, θείους, παλιές συμμαθήτριες
  6. Τις στέλνετε με τα παιδιά πρόωρες διακοπές. «Να πάρουν τον αέρα τους, ξέρεις πόσο ανεβαίνουν αγάπη μου οι ρύποι και τα μικροσωματίδια καλοκαίρι στην Αθήνα;»
  7. Τους τάζετε διακοπές στο μέρος που δεν πάτε πεισματικά τα τελευταία 10 χρόνια.
  8. Για τους μερακλήδες που έχουν και σχέση και σύζυγο, τα πράγματα είναι ζόρικα. Θα θυσιάσουν κάποια ματς σίγουρα, εκτός αν κάνουν τις συστάσεις και τις αφήσουν να σκοτώνονται.
  9. Αφιερώστε τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Το επόμενο θα είναι μετά από 40 μέρες
  10. Αν βγαίνετε με μοντέλο, θυσιάστε κάποια ματς στους ομίλους. Οι φίλοι σας θα σας κατανοήσουν.
  11. Αποπροσανατολίστε τον εχθρό με άλλα θέματα: το αυτοκίνητο που τράκαρε, το πουκάμισο/φαγητό που έκαψε, τον πληθωρισμό, την καταστροφή του κόσμου το 2012. «Θες να χάσω το τελευταίο Μουντιάλ της ανθρωπότητας;»
Πάσα ιδέα δεκτή. Θα σωθεί κόσμος και κοσμάκης.
Και θυμηθείτε: take no prisoners
Τι είναι το ποδόσφαιρο και που οφείλεται η λαοφιλία του
Ιδού μία πρόχειρη προσπάθεια εξήγησης για τη λαοφιλία του ποδοσφαίρου έναντι των άλλων αθλημάτων. Ο κάτωθι κατάλογος αποτελείται από λόγους που μπορούν να βρεθούν και σε άλλα αθλήματα, σε κανένα όμως όλα μαζί.
1) Είναι η εξευγενισμένη εκδοχή της ρωμαϊκής αρένας. Με ό,τι συνδηλώσεις υπονοούνται (μετατόπιση προσοχής κόσμου από τα προβλήματά του, υποσυνείδητη ανάγκη ταύτισης με κάποια ομάδα κτλ.)
2) Αποτελεί εξευγενισμένη εκδοχή του πολέμου, της μάχης μάλλον, υπηρετώντας με πιο “πολιτισμένο τρόπο” τα άγρια ένστικτα, κυρίως των ανδρών. Συνδέεται επίσης με το αίσθημα-ανάγκη του ανταγωνισμού και της επικράτησης
3) Στο ποδάσφαιρο ΔΕΝ κερδίζει πάντα ο καλύτερος! Σε αντίθεση π.χ. με το μπάσκετ
4) Επιτρέπεται η ισοπαλία. Ασχέτως αν είναι “δίκαιη” ή “άδικη”, αφήνει μία γεύση – υπόσχεση – προσδοκία – προσμονή για τη ρεβάνς και την τελική επικράτηση.
5) Κάθε άθλημα έχει στόχους. Στο ποδόσφαιρο ο κύριος στόχος, η επίτευξη γκολ – πόντου, είναι ΣΠΑΝΙΑ και γι’ αυτό αυξάνει τη χαρά της επιτυχίας.
6) Νομίζω ότι δεν χρείαζεται εξήγηση του σεξουαλικού μηνύματος που εκπέμπεται όταν η μπάλα “καρφώνεται” στα δίχτυα !
7) Γενικά όσοι περισσότεροι παίκτες υπάρχουν σε μία ομάδα τόσο δυσκολότερο είναι να συντονιστούν, να εκπαιδευτούν και να γίνουν “ένα σώμα” εντός αγωνιστικού χώρου. Γι’ αυτό και εκτιμούντια δεόντως οι ομάδες που το καταφέρνουν.
Κάθε άλλη προσθήκη ή αντίρρηση δεκτή. Αναμένω με ενδιαφέρον.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτο το μουντιαλ θα αποτελεσει για την Ελλαδα τη μεγαλυτερη προκληση,οχι ομως αθλητικα,αλλα πολιτικα!!
    Αν η Εθνικη εχει επιτυχιες,οι πολιτικαντηδες θα προσπαθησουν να εκμεταλλευτουν επικοινωνιακα την επιτυχια προσπαθωντας να επιβαλλουν τα νεα επωδυνα μετρα του ΔΝΤ οσο το δυνατον ανωδυνα!!
    Εμεις θα βλεπουμε μουντιαλ ή θα ξεσηκωθουμε???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]