Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου: "Θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες"

  • Ο Παπανδρέου άρχισε να σκέφτεται τις πέτρες; Ίσως να βρίσκει τον δρόμο του προς την... αυτοεξορία!!!
Με κατηγορηματικό τρόπο απάντησε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην ερώτηση του Αν. Σαμαρά για τα ελληνικά ομόλογα και την άμυνα κατά της κερδοσκοπίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως...απαίτηση της κυβέρνησης αποτελεί η διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την αντιπολίτευση να συμβάλλει με τις προτάσεις της στη βελτίωση των διαδικασιών για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα.
Τη συζήτηση, προκάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ζήτημα της διαφθοράς, όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εξάλειψη αυτού του οδυνηρού φαινόμενου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα πρέπει να υπάρξει «ευνομία, αλλιώς θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες, και δικαίως».
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας, καλώντας τον κ. Σαμαρά να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.
«Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά. Βοηθήστε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας, για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα, να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας, γιατί, αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες.
Απαιτώ, κ. Σαμαρά, τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας» ανέφερε από του βήματος της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Σαμαράς αντέτεινε πως η στάση του Πρωθυπουργού ήταν κομματική και αμυντική ενώ η απάντηση του στην ερώτηση ήταν αν μη τι άλλο εκτός θέματος.
Απαντώντας, στο κάλεσμα του κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις στο ΕΛΚ για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε ότι πρέπει πρώτα ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις «στους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει ανάλογη ερώτηση» με τη δική του.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ευθέως για εκούσιες τακτικές που ευνόησαν την κερδοσκοπία, γνωστοποιώντας παράλληλα πως σε λίγες μέρες η η ΝΔ «θα παρουσιάσει και πάλι ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας, της ανάγκης για ανάταξη».
Κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιος έχει τη μύγα και ποιος μυγιάζεται αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν έστελνε στην ΕΕ πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα ήταν 6% όταν το βρήκαμε 12%».
«Χαλάρωση ήταν το σύστημα το οποίο υιοθετήθηκε επί ημερών σας», πρόσθεσε και δήλωσε ανοιχτός να ακούσει τις θέσεις και προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τεχνικά ζητήματα.
«Περιμένω από σας με σοβαρότητα να συμβάλλετε σε όλα τα θέματα της διαφάνειας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΓΙΕ, ΜΠΡΑΒΟ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθενας πολιτικαντης θελει να φανει ηθικα ανωτερος σε σχεση με τους πολιτικους του αντιπαλους!!
    Ποιον νομιζουν οτι κοροϊδευουν???


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]