Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας νομιμοποιούν τις τουρκικές προκλήσεις και απαιτήσεις στο Αιγαίο!!!

  • Οι παραβιάσεις και οι «γκρίζες ζώνες» χαρακτηρίζονται διμερείς «αντιδικίες», σε απάντηση ερώτησης του Γ. Τούσσα
Με τις πλάτες και της ΕΕ η Τουρκία οξύνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει τις διεκδικήσεις της και να επιβάλει διευθετήσεις με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που δίνει το Συμβούλιο της ΕΕ σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.
Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων με μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, που συνδέονται με την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, με τη δημιουργία «γκρίζας ζώνης» ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.
Ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, όπου μαχητικά τουρκικά αεροσκάφη και επίγεια ραντάρ παρενόχλησαν πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και της Αεροπορίας εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική κορβέτα «Bafra» στις 24-3-2010.
Το Συμβούλιο της ΕΕ, όχι μόνο αρνείται να καταδικάσει τις προκλήσεις αυτές σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αν και - όπως αναφέρει - τις γνωρίζει, από σχετικά διαβήματα των ελληνικών αρχών, αλλά νομιμοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις αναγορεύοντάς τες σε «ελληνοτουρκικές αντιδικίες»!
Αφού αναφέρει διάφορες γενικόλογες αερολογίες περί υποχρέωσης της Τουρκίας, ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, «να συμμερίζεται τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως αυτοί ορίζονται στις συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας», κάνει ευθέως λόγο για «ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εάν χρειάζεται, στο Διεθνές Δικαστήριο».
Προχωράει, μάλιστα, ακόμη παραπέρα, σημειώνοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση ζήτησε επιμόνως την αποφυγή οποιασδήποτε απειλής, πηγής τριβής ή ενεργειών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον ειρηνικό διακανονισμό των αντιδικιών. Το μήνυμα αυτό τονίζεται συστηματικά στην Τουρκία σε όλα τα επίπεδα - πιο πρόσφατα στη συνεδρίαση πολιτικού διαλόγου ΕΕ - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα στις 10 Φλεβάρη 2010, καθώς και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σύνδεσης στις 26 Μάρτη 2010».
Το μήνυμα, δηλαδή, που στέλνει η ΕΕ στην Τουρκία είναι ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και η δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο αποτελούν διμερείς «αντιδικίες» και όχι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών συμβάσεων.
Πηγή: Εφ. "Ριζοσπάστης"

Σχόλιο: Μετά από αυτές τις εξελίξεις για ποιόν λόγο συνεχίζει η Ελλάδα να στηρίζει το ευρώ, ενώ έχει εγκαταλειφθεί οικονομικά στην αφαίμαξη του ΔΝΤ, αλλά και στην προσπάθεια της Τουρκίας να υφαρπάξει (με τη συναίνεση των "μεγάλων") μέρος του Αιγαίου (μήπως και της Θράκης;) από την Ελλάδα


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]