Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 800 μονάδες τα spreads - Η δολοφονία της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται

  • Στις 420 μονάδες τα spreads για την Πορτογαλία!
  • "Βουλιάζει" η Ευρωζώνη και αρχίζουν να διακρίνονται σημάδια διάλυσης
Αντίθετα με όλες τις προβλέψεις, ειδικά για την Ελλάδα, οι αγορές ομολόγων έχουν αφηνιάσει: Τα CDS (spread) έχουν εκτοξευθεί για την Ελλάδα στις 800(!) μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία στις 420 μονάδες βάσης και στην Ισπανία στις 240 μονάδες βάσης. Το περίεργο ειναι ότι εδώ έχε ανατραπεί ο βασικός κανόνας της αγοράς και της ζήτησης: Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων ανεβαίνει χωρις να υπάρχει προσφορά!
Αλλά και οι άλλες "δύσκολες" χώρες της Ε.Ε. δεν πάνε πίσω:Η Ιρλανδία με 255 μονάδες βάσης και η Ιταλία με 185 μονάδες βάσης. Περίπου 1,1 τρισ. δολ. χαθηκαν χτες στις διεθνείς κεφαλαιαγορες από το sell off που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την Ελλάδα και την Ισπανία
Είναι σαφές πλέον ότι η Ελλάδα είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου". Ο φόβος διάχυσης της κρίσης σε άλλες αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης μπορούν να προκαλέσουν κάτι που λίγα χρόνια πριν θα φάνταζε ακατόρθωτο, αναφέρουν οι αναλυτές. Την κατάρρευση του ευρώ και τη διάλυση της Ευρωζώνης…..
Από τις αρχές του έτους το ευρώ έχει απωλέσει 9,1% έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Την τελευταία εβδομάδα το νόμισμα διολίσθησε κάτω από τα 1,31 δολάρια, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός έτους. Μόλις χθες υποχώρησε έως τα 1,2993 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009. Κύριος υπεύθυνος για αυτό… ποιος άλλος από την ελληνική κρίση;
Οι απώλειες του κοινού νομίσματος αναμένεται να διευρυνθούν εάν αποτύχει η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει το πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ, επισημαίνει σε μελέτη της η State Street Global Markets.
«Το πραγματικό πρόβλημα που αναδύεται είναι η επιβίωση του ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που αναρωτιόμαστε, σε τόσο μαζική κλίμακα, ποια η λογική ενός κοινού νομίσματος για τόσες χώρες με τόσο διαφορετικές οικονομικές συνθήκες» σημειώνει ο Stephen Lieber της Alpine Dynamic Balance Fund.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]