Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεσμοθετημένο Θέατρο Σκιών

  • Η κατάντια των θεσμών από τους ανεπαρκείς θεσμοθετημένους...
Του Μιχάλη Αβατάγγελου
Όχι ότι περίμενα τίποτα διαφορετικό, αλλά ορισμένα πράγματα σου κόβουν πραγματικά τα φτερά και καταρρακώνουν και τις τελευταίες ελπίδες που μπορεί να νόμιζες ότι είχες.
Ακόμα και σήμερα, μετά από όλο αυτό το διεθνή διασυρμό που έχουμε υποστεί σαν λαός, μετά από την πάνδημη κατακραυγή εναντίον του πολιτικού μας συστήματος, μετά από την κατανάλωση και του τελευταίου ψήγματος πολιτικής υπόληψης στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, οι συνεργάτες των περί ευθύνης αδιάφορων, δημοσιογράφοι, διακόπτουν το πρόγραμμά τους, για να μας μεταδώσουν τη «θεσμοθετημένη» συζήτηση που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους εκάστοτε καλεσμένους του, παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων.
Ακόμα και σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής, μας παρουσιάζουν τον Πρόεδρο μαριονέτα να μαλώνει τρυφερά, ως στοργικός πατέρας, την πολιτική ανεπάρκεια, με λαϊκίστικες νουθεσίες, ευρείας κατανάλωσης.
Με βαθυστόχαστο ύφος, να προχωράει σε μερικά, τόσο αυτονόητα «πρέπει», που θα μπορούσαν να πανικοβάλλουν ακόμα και το Δαλάι Λάμα, να αναλαμβάνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν, αφού ήταν μέλος κυβερνήσεων του παρελθόντος και να αποσύρεται με το συνομιλητή του στα ενδότερα.
Εκεί, που στην πραγματικότητα ενημερώνεται, για το πώς πρέπει να διαχειριστεί επικοινωνιακά τον αναπόφευκτο διασυρμό ενός κουρελιασμένου θεσμού.
Ο μόνος που απουσιάζει από την παράσταση, είναι ο πραγματικός Καραγκιόζης, που θα μπορούσε να τους πλακώσει με το ποτιστήρι στις θορυβώδεις κατακέφαλες, για να σκορπίσουν προς όλες τις κατευθύνσεις της δήθεν δημοκρατίας μας, δήθεν πρόεδροι, δήθεν πολιτικοί, δήθεν δημοσιογράφοι και δήθεν ελεύθεροι πολίτες.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΧΙ ΦΙΛΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]