Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρυμμένα μέτρα στη συμφωνία με την τρόικα

  • Είναι πολλά αυτά που δεν μας έχουν πει σχετικά με τις θυσίες που καλείται να κάνει ο έλληνας πολίτης
  • Μας ανακοινώνουν το 1/10 μόνο, ενώ αποκρύπτουν τα πλέον σημαντικά μέτρα για να συμπληρωθούν τα... νούμερα
Μέτρα που δεν έχουν ανακοινωθεί και θα καθοριστούν την περίοδο 2012-2014 περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας που έχει καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιον και το ΔΝΤ.
Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι το 2012 θα έχουμε συνολική προσαρμογή 5,575 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 4,675 δισ. ευρώ θα προέλθουν από γνωστά μέτρα και άλλα 900 εκατ. ευρώ από μη καθορισμένα μέτρα τα οποία θα διευκρινιστούν το επόμενο διάστημα.
Το 2013, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα έχουμε προσαρμογή 4,775 δισ. ευρώ από τα οποία μόνο τα 575 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από γνωστά μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα 4,2 δισ. ευρώ μένουν να καθοριστούν το επόμενο διάστημα. Το 2014 τα μη καθορισμένα μέτρα φτάνουν τα 5,750 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους κοινοτικούς και το ΔΝΤ, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου περιλαμβάνει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Πέρα από το ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού, τις μειώσεις επιδομάτων και αποδοχών, αποδεικνύεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ που αντικαθιστά τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, αρχίζει να ψαλιδίζεται για αποδοχές που σε μηνιαία βάση ξεπερνούν τις 2.916 ευρώ.
Ψαλίδισμα υπάρχει και στο επίδομα των 800 ευρώ που αντικαθιστά τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας των συνταξιούχων, εφόσον οι αποδοχές ξεπερνούν τις 2.416 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, ακόμα κι αυτό το επίδομα μπορούν να το πάρουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας, με εξαίρεση συντάξεις αναπηρίας και ανικανότητας, ενώ το χάνουν οι άγαμες θυγατέρες με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ.
Πέρα από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των ΕΦΚ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, υποχρεωνόμαστε να μεταφέρουμε αγαθά και υπηρεσίες από τον χαμηλό συντελεστή 11% στον ανώτερο συντελεστή 23% και μάλιστα το 30% να γίνει εντός του 2011.
Από το 2012 θα ισχύσει Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και στα μη αλκοολούχα ποτά, ενώ προβλέπεται αύξηση αντικειμενικών αξιών και το 2011 και το 2012.
Από την επόμενη χρονιά έρχεται και ο "πράσινος φόρος". Αναλόγως με τις εκπομπές καυσαερίων των Ι.Χ., θεσμοθετούνται αυστηρότερα τεκμήρια για το 2012 και το 2013. Επίσης, επιβάλλεται φόρος για τη ρύθμιση αυθαίρετων κτισμάτων συν το ειδικό τέλος για τους ημιυπαίθριους, ενώ αυξάνεται και ο φόρος πολυτελείας από το 2011.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]