Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς αντιμετωπίζεται η νέα κατοχή;

  • Διαπιστώσεις και προτάσεις αντιμετώπισης του επιβαλλόμενου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κοινωνικού και οικονομικού όλεθρου
Η κατοχή στην πατρίδα μας είναι παρούσα με τον πλέον ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο από την ανικανότητα της διακυβέρνησης της πολύπαθης αυτής χώρας με ένα πρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης σε πλήρες αδιέξοδο και το ποιο ανάλγητο σύστημα που έχει δει η χώρα.
Εκτός από τις άθλιες παρεμβάσεις της μοναρχίας, κανείς πρωθυπουργός στην νεότερη ιστορία δεν πρόταξε το συμφέρον της χώρας για να μείνει στην μνήμη του Ελληνικού λαού ως παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης. Η ιστορία των πρωθυπουργών της Ελλάδος, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων και παρά το φιλότιμο του λαού της και τις μέχρι εξόντωσης θυσίες, είναι γεμάτο από συμβιβασμούς και παραχωρήσεις από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους (βλ. Μαυροκορδάτος) ή ταπεινωτικές παρουσιάσεις –Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας- (βλ. Κανελλόπουλος), σκάνδαλα κατοχής τύπου Μαξ Μέρτεν (βλ. Καραμανλής) ή την ανατροπή πρωθυπουργού (βλ. Μητσοτάκης) πλήρη εξάχρονη ασφυξία- δικτατορία (βλ. Παπαδόπουλος- Ιωαννίδης), στα όρια της εθνικής προδοσίας (βλ. Σημίτης) ή υποχωρήσεων σε εγχώριους και αλλοεθνείς με κάλυμμα το εθνικό συμφέρον (βλ. Γ. Παπανδρέου). Φυσικά και οι πρωθυπουργοί δεν κυβερνούν απολυταρχικά, αλλά περιστοιχίζονται από ανθρώπους που σκοπός τους είναι να υπηρετούν τους οικονομικά ισχυρούς προστάτες τους, και τους έξωθεν εντολοδόχους. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μας δημιουργεί πλέον καμιά έκπληξη εκτός των οικιοθελώς εθελοτυφλούντων λόγω συμφερόντων.
Οδυνηρή έκπληξη οι εξελίξεις στην πατρίδα μας, που μόνο πόνο, δυστυχία και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου θα έχει για τα επόμενα χρόνια, που δεν θα είναι και λίγα.
Αλήθεια πως επιτρέψαμε να φτάσουμε ως εδώ στο τελευταίο στάδιο της απαξίωσης και οικονομικής ασφυξίας;
Πως εμπιστευθήκαμε πολιτικούς και σχηματισμούς που διοίκησαν την Ελλάδα, που στις επιχειρήσεις οι περισσότεροι θα ήταν χωρίς καμιά σπουδαία θέση. Εμείς φταίμε, γιατί τώρα που φθάσαμε στο μη περαιτέρω βλέπουμε, την δική μας νοοτροπία, την δική μας απαράδεκτη συμπεριφορά ως κοινωνία ο ένας απέναντι στον άλλο.
Τα φοβερά προτερήματα της φυλής μας, το φιλότιμο, η εργατικότητα, η εφευρετικότητα και τόσα άλλα που μπορεί να απαριθμεί κανείς να εξαφανίζονται μπροστά στην αδιαφορία και απαξίωση των πάντων.
Ο πλουτισμός και η εξουσία ήταν η μόνη φροντίδα, των επί πολλά χρόνια κυρίαρχων της πολιτικής σκηνής. Το πλέγμα της εξουσίας ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένο για τους αρεστούς των συμμάχων, που είχαν πάντα τον πρώτο λόγο για όλα εκείνα που τους εξυπηρετούσαν. Το εξοργιστικό όμως είναι ότι κανείς δεν τιμωρείται και κανείς δεν απολογείται για τα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού λαού. Η απαρίθμηση θα μπορούσε να αποτελέσει καταγραφή τόμων όπως π.χ. η υποβάθμιση των πόλεων με μια πρωτοφανή «εργολαβίστικη» αντίληψη που δεν έλαβε τίποτα υπόψη της παρά μόνο το κέρδος και όχι βέβαια με κριτήρια που δημιουργούν ζωή και ανάσα στις πόλεις. Την παιδεία σε όλα τα επίπεδα που μόνο δωρεάν δεν είναι και τον πολιτισμό που πήρε λάθος δρόμους και αναδεικνύει το τίποτα και υποβαθμίζει το διαφορετικό και τέλος η εγκατάλειψη της υπαίθρου με απαξίωση που η έννοια γεωργός ή κτηνοτρόφος να είναι απαξιωμένες εντελώς στη συνείδηση των Ελλήνων. Τέλος ο τουρισμός που κατακρεούργησε τα ομορφότερα σημεία των νησιών και των ακτών μας.
Από διαπιστώσεις θα μπορούσε κανείς να αναφέρει συνεχώς. Τι πρέπει να γίνει και τι προτάσεις υπάρχουν πέρα από την «εξαφάνιση» των συνταξιούχων και τον «στραγγαλισμό» όλων των αδυνάτων και την δημιουργία της νοοτροπίας να στρέφεται ο ένας έναντι του άλλου.
Ας ξεκινήσουμε την επανίδρυση του κράτους και της οικονομίας από την αρχή, από μηδενική βάση, σαν να είμαστε οι πρώτοι άποικοι της.
Αμοιβές ανώτατου άρχοντος διπλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου, άλλωστε όλα τα πληρώνει το δημόσιο, το ίδιο και του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Οι αμοιβές των βουλευτών στο ύψος εξίσωσης των κατώτατων ημερομισθίων όλα τα άλλα τα πληρώνει το δημόσιο, μετακινήσεις και διαμονή.
Εννοείται ότι κανείς δεν έχει αμοιβές πέραν αυτού του ορίου. Επιστρατεύονται οι Έλληνες ανάλογα των προσόντων να προσφέρουν σε εθελοντική βάση τις υπηρεσίες όπου κρίνεται αναγκαίο. Τα χρέη των Ελλήνων καταγράφονται και αναλαμβάνονται από το δημόσιο, έτσι ή αλλιώς πάντα εμείς πληρώνουμε, οι τράπεζες συγχωνεύονται και προσφέρουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο τις υπηρεσίες τους.
Οι επιχειρήσεις κρατάνε τις τιμές με οριακά κέρδη, οι επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος αναπροσαρμόζουν τις τιμές και αυτές προς τα κάτω. Με ταχύτατους ρυθμούς ενεργοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις για να εκτοπίσουν τα αντίστοιχα εισαγωγής.
Ο στρατός αναλαμβάνει το πατριωτικό καθήκον για την υπεράσπιση της χώρας γιατί οι πολίτες τον εμπιστεύονται. Η συνδρομή της αστυνομίας για την εκκαθάριση των πόλεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της καθημερινότητας του πολίτη. Όλα τα θρησκευτικά δόγματα αναλαμβάνουν να οργανώνουν τις ευπαθείς ομάδες. Οι διπλωμάτες μας προσέχουν την παγκόσμια εικόνα μας. Περιορίζονται οι εισαγωγές στα απολύτως αναγκαία εφόδια.
Η νεολαία που σπουδάζει και εργάζεται παίρνει την πρωτοπορία στις νέες εργασίες που θα δημιουργήσουν.
Αν πιστεύετε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν και άλλα τόσα που θα δρομολογηθούν στην πορεία τους τότε να είστε έτοιμοι για το πλήρες χάος που θα ακολουθήσει από τους νέους κατακτητές αόρατους και ορατούς.
Η ωμή πραγματικότητα είναι μπροστά μας αλλά η ανατροπή στα χέρια μας και την θέληση μας.
Μάντζαρης Γεώργιος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]