Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία στον δρόμο ένταξης στην Ε.Ε.

"Nα επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις»

Ο Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι η Τουρκία κατά την ενταξιακή πορεία πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις και όχι στα κεφάλαια διαβουλεύσεων, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα σημαίνει ότι αφήνει τον έλεγχο στις Βρυξέλλες.
Ο κος Μπαγίς αξιολόγησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Άγκυρα το σημείο που έχει φτάσει η Τουρκία στις ενταξιακές διαβουλεύσεις.
"Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα 2-3 ετών χωρίς εκλογές, πρέπει να δώσουν χέρι με χέρι κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την ενταξιακή διαδικασία" είπε ο επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων και σημείωσε πως η Ομάδα Παρακολούθησης των Μεταρρυθμίσεων θα συνεδριάσει από εδώ και στο εξής και εκτός της Άγκυρας για την επί τόπου παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων.
Ο κος Μπαγίς είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει καμία αιτία για να μην ανοίξει το κεφάλαιο φορολογίας στη Διακυβερνητική Διάσκεψη στις 26 Ιουνίου, ενώ το κεφάλαιο κοινωνικών πολιτικών και απασχόλησης μάλλον έπεσε θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το κριτήριο αναφορικά με τα συνδικάτα που συμπεριλαμβάνεται στο κεφάλαιο αυτό αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του επιχειρηματικού κόσμου για να δοθεί και άλλη προθεσμία.
Ο Εγκεμέν Μπαγίς που τόνισε ότι πρέπει να επικεντρωθεί η Τουρκία στις μεταρρυθμίσεις και όχι στον αριθμό των κεφαλαίων που άνοιξαν, σημείωσε πως άνοιξαν όλα τα εύκολα κεφάλαια.
Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων αναφέροντας πως οι αρνητικές δηλώσεις που γίνονται από ορισμένους Ευρωπαίους πολιτικούς επηρεάζουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία, τόνισε πως δεν θα καταφέρουν να κάνουν την Τουρκία να επιστρέψει από τον δρόμο που οδεύει.
Εντωμεταξύ η Τουρκία ξεκινά εκστρατεία προβολής στο πλαίσιο της ενταξιακής της διαδικασίας. Η Τουρκική Χρονιά που θα διοργανωθεί στη Γαλλία του προέδρου Σαρκοζί, πολέμιου της ένταξης της Τουρκίας, θα αξιολογηθεί με διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό να κινηθεί η προσοχή της κοινής γνώμης που καθοδηγεί τους πολιτικούς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]