Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παυλόπουλος: ο «πράσινος» υπουργός

Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά

από την σκληρή πραγματικότητα


«Η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος συνιστά όχι μόνον πυρήνα της ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης αλλά, πρωτίστως, ζήτημα επιβίωσης του ανθρώπου στον πλανήτη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Για να δούμε τώρα, εάν αλλάξουμε κάποιες λέξεις στην δήλωση του κυρίου Παυλόπουλου, πόσο επίκαιρος, αντικειμενικός και φιλαλήθης θα γινόταν ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας: «Η αποτελεσματική προστασία του πολίτη από τους λαθρομετανάστες συνιστά όχι μόνον πυρήνα της ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης αλλά, πρωτίστως, ζήτημα επιβίωσης του ανθρώπου στην χώρα». Είδατε κύριε Παυλόπουλε τι μπορεί να γίνει αν αλλάξετε δύο λέξεις;
Δυστυχώς, όμως, ο κύριος Παυλόπουλος προτιμά να αναλύει τις «πράσινες» τάσεις του (ελέω ημέρας) παρά να συμπορευθεί με την αγωνία και τους προβληματισμούς των φορολογούμενων πολιτών της χώρας. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «φορολογούμενων», προκειμένου να αντιληφθεί και ο ίδιος πως οι πολίτες των οποίων την ασφάλεια έχει παραμελήσει αυτός και το υπουργείο του, πληρώνουν τις πολιτικές του δράσεις…
Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν και κατά πόσο ο κύριος υπουργός λειτουργεί με βάση ίδιες πεποιθήσεις ή εάν εκτελεί κυβερνητικό σχέδιο. Οφείλει όμως, κάποια στιγμή (που καλά θα ήταν αυτή η στιγμή να ήταν στο χθες) να ενημερώσει ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για τα σχέδιά του, αντί να τα αποκαλύπτει αργά και μεμονωμένα, προσφέροντάς μας καθημερινά και ένα λιθαράκι από το «απείρου κάλλους» έργο του.
Η πολιτική, απαιτεί την γνώση του προβλήματος (ή των προβλημάτων), τον κατάλληλο σχεδιασμό αντιμετώπισης και την ορθή εφαρμογή των επιτελικών σχεδιασμών που έχουν κατατεθεί. Αναρωτιέμαι όμως, κύριε Παυλόπουλε, εάν είστε σε θέση να ικανοποιείτε ακόμη και το πρώτο απαραίτητο προσόν, αυτό της γνώσης του προβλήματος…
Εν πάσει περιπτώσει, αν και είστε ήδη παρελθόν για την πολιτική ζωή του τόπου (οι κακές γλώσσες λένε πως το φθινόπωρο θα σας δοθεί επ’ αορίστου άδεια για να συγγράψετε το «έργο» σας σε κάποιο χιονισμένο σαλέ) σας δίνεται ακόμη μία ευκαιρία να εργαστείτε για την υστεροφημία σας και να προσφέρετε στους Έλληνες πολίτες όλα εκείνα που τους στερήσατε (ειδικά κατά το τελευταίο έτος της πολιτικής σας ζωής).
Εσείς θα αποφασίσετε για τον εαυτό σας και οι πολίτες για το όνομά σας στην πολιτική…
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]