Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία καθαρίζει τα ναρκοπέδιά της στα σύνορα με τη Συρία

Σε ένδειξη φιλίας προς τη Συρία

Έγινε δεκτό στην ολομέλεια της Τουρκικής βουλής το νομοσχέδιο που προβλέπει τον καθαρισμό της ναρκοθετημένης περιοχής στα σύνορα της Συρίας.
Εδώ και ένα μήνα το σχετικό νομοσχέδιο ήταν το κέντρο επίμαχων συζητήσεων στην ολομέλεια της βουλής και τελικά έγινε αποδεκτό με τη διευθέτηση που αναγνωρίζει την προκήρυξη του κρατικού διαγωνισμού με επιλογές τριών σταδίων.
Σύμφωνα με το τελικό σχήμα του νομοσχεδίου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας θα έχει τον πρώτο λόγο στον καθαρισμό της ναρκοθετημένης περιοχής. Εάν δεν λειτουργήσει το σύστημα αυτό τότε θα τεθεί σε κίνηση το υπουργείο Οικονομίας και εάν δεν εφαρμοστούν οι δυο πρώτες επιλογές τότε θα δουλέψει η τρίτη επιλογή, δηλαδή θα διατεθεί όλη η περιοχή αυτή στον καθαρισμό σε άτομα που θα έχουν την δυνατότητα χρησιμοποίησης της περιοχής αυτής σε γεωργικές δραστηριότητες.
Το νομοσχέδιο έγινε αποδεκτό στην ολομέλεια της βουλής με τις ψήφους των βουλευτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Το νομοσχέδιο προβλέπει τον καθαρισμό της ναρκοθετημένης περιοχής στα σύνορα της Συρίας μέσα σε πέντε χρόνια και μετά από την ενέργεια αυτή μπορεί να διατεθεί προς ενοικίαση για 44 χρόνια.
Επίσης θα καθαρισθούν οι απαγορευμένες στρατιωτικές περιοχές και στις περιοχές που αποτελούν την ασφάλεια των συνόρων αλλά με εξαίρεση οι περιοχές αυτές δεν θα διαθέτουν προς χρήση σε ιδιώτες.
Να σημειωθεί πως η καθυστέρηση του προς ψήφιση νομοσχεδίου υπήρξε λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που επέδειξαν μεγαλογαιοκτήμονες των υπό εκκαθάριση περιοχών, οι οποίοι μέσω γνωστών τους βουλευτών συγκρούστηκαν μέσα στην Τουρκική Βουλή προκειμένου να αποκτήσουν τα τεράστια και εύφορα κομμάτια που απελευθερώθηκαν.
Ο καθαρισμός αυτός, όμως, θα μεγιστοποιήσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και θα διευκολύνει κατά πολύ την μετακίνηση μεγάλων αριθμών λαθρομεταναστών, που ως γνωστόν διέρχονται (και δεν διαμένουν) από την Τουρκία με κύριο προορισμό την Ευρώπη και την Ελλάδα. Από την Τουρκική κυβέρνηση δεν ανακοινώθηκαν ιδιαίτερα μέτρα φύλαξης, των εν λόγω περιοχών, κατά της λαθρομετανάστευσης, συνεχίζοντας έτσι η Τουρκία να «προσφέρει» τα μέγιστα στην μετακίνηση πληθυσμών προς την Ευρώπη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]