Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος βουλευτής στη Δανία ζητάει συσπείρωση των Τούρκων στις Ευρωεκλογές

«Να καταλάβουν τη δύναμή μας»

O Χουσεΐν Αράτς, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί ως πρώτος Τούρκος βουλευτής στην Δανία, τώρα είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.
Στη συνέντευξη που έδωσε ο Χουσεΐν Αρατς, στην Τουρκική Κρατική Ραδιοτηλεόραση ΤΡΤ, υποστήριξε πως η αρνητική στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί προς την Τουρκία, είναι λόγω των Ευρωεκλογών.
Ο Αράτς κάλεσε όλους τους Τούρκους να ενωθούν και να υποστηρίξουν τους Τούρκους υποψήφιους, στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 με 7 Ιουνίου.
Τέλος, ο Αράτς τόνισε πως οι Τούρκοι στην Ευρώπη πρέπει να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια, με σκοπό την εναρμόνιση στις χώρες που ζούνε.
Οι Ολλανδοί κατά της Τουρκίας
Την ίδια στιγμή, τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως ρατσιστική την συμπεριφορά των Ολλανδών υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα, στο τελευταίο προεκλογικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Ολλανδίας, υπερίσχυσαν οι αντιτουρκικές δηλώσεις των υποψηφίων, στην επικαιρότητα των Ολλανδικών πολιτικών κομμάτων σχετικά με τις ευρωεκλογές, ενώ υπάρχει το θέμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Οι υποψήφιοι, δήλωσαν πως δεν θέλουν να δουν μια μουσουλμανική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πάνελ για τις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε.
Σε διημερίδα της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (UETD) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι Ευρωεκλογές.
Εκφράστηκε η άποψη πως δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους θρησκευτικής ή πολιτιστικής διαφοράς.
Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Αναπτυξιακή Συνεργασία Λουίς Μισέλ (Louis Michel) ανέφερε ότι δεν προβλέπεται κάποιο θρησκευτικό κριτήριο στην ένταξη στην Ε.Ε. και πως δεν μπορεί να γίνει ένσταση στην ένταξη της Τουρκίας επειδή είναι μουσουλμανική χώρα.
Ο Μισέλ άσκησε κριτική στην προσπάθεια εκείνων που είναι αντίθετοι στη συμμετοχή της Τουρκίας στους κόλπους της Κοινότητας και που παρουσιάζουν την Ε.Ε. ως λέσχη Χριστιανών εκμεταλλευόμενοι την θρησκεία η οποία δεν περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα κριτήρια.
Οι υπόλοιποι ομιλητές του συνεδρίου (της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών) ανέφεραν ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα είναι προς το συμφέρον τόσο των Τούρκων όσο και των Ευρωπαίων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]