Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας ομολογεί: "Καθοριστικός ο ρόλος των στρατηγών"

Υπάρχουν δυσκολίες για έντιμη λύση

Ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε από το Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι όσο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας διατηρεί την θέση για λύση "νέου συνεταιρισμού μεταξύ δύο ισότιμων κρατών", ο Ερντογάν θα επαναλαμβάνει αυτή τη θέση.
Ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο είναι πανίσχυρο, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν ακόμη οι στρατηγοί.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος σχολίαζε την επιστολή Ερντογάν προς τον νέο "πρωθυπουργό" του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι είμαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι.
Μετράμε, πρόσθεσε, και τα ισοζύγια μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν, του προέδρου Γκιούλ και των στρατιωτικών, τα οποία, είπε δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί υπέρ των κυβερνώντων.
Οι στρατιωτικοί, υπογράμμισε ο πρόεδρος Χριστόφιας, διαχρονικά τηρούν σκληρή στάση στο Κυπριακό και ορισμένοι από αυτούς, που έχουν βαρύνοντα λόγο, θεωρούν την Κύπρο ως επέκταση της Ανατολίας.
Αυτή η φιλοσοφία, σημείωσε, δυσκολεύει πάρα πολύ τις προσπάθειές μας να βρούμε λύση στο Κυπριακό, που να είναι έντιμη, να στηρίζεται σε αρχές, να σέβεται την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων, Eλληνοκυπρίων και Tουρκοκυπρίων.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε ότι η λύση θα είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και θα πρέπει να γίνει κατανοητό, τόνισε, ότι το κράτος θα είναι ομόσπονδο, θα αλλάξει δηλαδή ο τρόπος διακυβέρνησης.
Οι Έλληνες της Κύπρου, υπέδειξε , δεν θα κυβερνούν μόνοι τους, αλλά θα έχουν συνεταίρους στην διακυβέρνηση, που θα είναι οι Tουρκοκύπριοι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ!
    Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009

    Ο βηματισμός ο ίδιος. Το στήσιμο το ίδιο. Το κόμπλεξ το ίδιο.



    Μάριος Κάρογιαν και Δημήτρης Χριστόφιας θα κάνουν τα πάντα για να διατηρηθεί η "συνεργασία" και η παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση. Τους δύο τους, τους ενώνουν πολλά:

    1) Ο καθένας οφείλει τη θέση που σήμερα κατέχει στον άλλον. Ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ο Ευέλικτος, ούτε Πρόεδρος της Βουλής θα ήταν ο Κάρογιαν, εάν δεν μεσολαβούσε προσωπικά ο άλλος.

    2) Και οι δύο ήταν και είναι, για σχεδόν όλο τους τον ενήλικο βίο, κομματικοί έμμισθοι ή εξαρτώμενοι. Δεν είχαν ποτέ το προνόμιο να είναι ελεύθερα πνεύματα που να ανελιχθούν στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις.

    3) Και οι δύο βρίσκονται σε μία θέση την οποία ποτέ τους δε φαντάστηκαν ( ή μήπως έχουμε λάθος;)

    Κυρίως όμως μοιράζονται και οι δύο:

    Την ίδια μεγάλη αίσθηση μειονεξίας ( και αυτό φαίνεται συνεχώς) για το ότι έχουν και οι δύο διαδεχθεί, ο ένας στην Προεδρία του ΔΗΚΟ και ο άλλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έναν άνθρωπο του οποίου δεν άξιζαν ούτε καν για να του γυαλίζουν τα παπούτσια, να του ανάβουν το τσιγάρο ή να του κουβαλούν τα έγγραφα. Είναι και οι δύο ανάξιοι διάδοχοι ενός μεγάλου άνδρα.

    Του Τάσσου Παπαδόπουλου. Πανάξιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πανάξιου Ηγέτη ( και του κόμματός του αλλά κυρίως και) του κυπριακού λαού.

    Που δυστυχώς παρέλειψε, ανάμεσα στα πολλά θετικά που έκανε, να κάνει ακόμη ένα: να δείξει και στους δύο την πόρτα της εξόδου όσο ήταν καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]