Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια προσφέρουν πραγματικά πολύ γέλιο!

Για γέλια και για κλάματα μαζί...

Θα μπορούσαν να γίνουν ανέκδοτο, οι ίδιοι όμως φροντίζουν να μας μεταφέρουν όχι μόνο την ποιότητα σκέψης (που σίγουρα δεν διακρίνει όλους τους κατοίκους των Σκοπίων) αλλά περισσότερο, φροντίζουν να μας μεταφέρουν τον τρόπο ζωής τους, για τον οποίο αισθανόμαστε συμπόνοια και συμπαραστεκόμαστε στο δράμα αυτού του λαού, που ευνουχισμένος ιδεολογικά, και ταλαιπωρημένος εθνολογικά, προσπαθεί να ανασάνει μέσα από ένα φασιστικό καθεστώς που επιθυμεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες του προκειμένου κάποιοι λίγοι να απολαμβάνουν την δόξα του "τρελού του χωριού".
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι "δανεισμένες" από Σκοπιανά site και καταδεικνύουν το δράμα ενός λαού που προσπαθεί να επιβιώσει και να βρει τον δρόμο του προς την ταυτότητά του μέσα από ξύλινες σκάλες αλλά και μέσα από αντιολισθιτικά "συστήματα".

Στην φωτογραφία δεξιά διακρίνουμε τον τρόπο ανεύρεσης μαθητών, για ιδιαίτερα μαθήματα, από καθηγητή... Προσέξτε τις λεπτομέρειες, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώστε με τα ίδια σας τα μάτια την απελπισία που μπορεί να κρύβεται σε ένα κομμάτι χαρτιού... Και αυτή η απελπισία, δεν είναι δώρο του πολιτισμού, αλλά μονάχα ένα καταστάλαγμα του άκρατος φασισμού, που οδηγεί τους μορφωμένους ανθρώπους να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε σκαλωσιές για να μπούνε στα σπίτια τους, και ταυτόχρονα πίσω από τζάμια να αναζητούν το μέγιστο αγαθό, την εργασία...
Η θλιβερή τραγικότητα της πραγματικότητας μας οδηγεί στο να σταθούμε αρωγοί στον λαό των Σκοπίων και να φωνάξουμε για τον τερματισμό της εγκεφαλικής πλάνης που "νεανίσκοι" φασίστες προσπαθούν να του επιβάλουν και να μεγιστοποιήσουν το δράμα που καθημερινά βιώνει ένα μεγάλο πλήθος Σκοπιανών, προκειμένου να εισπραχθούν συγκεκριμένα οφέλη από την κάστα των μισελλήνων πολιτικών. Στην φωτογραφία που ακολουθεί διαπιστώνουμε την εφευρετικότητα αλλά και την αγωνία για τον δρόμο που ανοίγεται και έχει τόσες παγίδες στο διάβα του... Παγίδες φτιαγμένες από "ειδικούς" και όχι σταλμένες από τον Θεό...
Δεν αναμένουμε από τον μικρό δικτατορίσκο Γκρούεφσκι να αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει προς τον λαό των Σκοπίων. Ευελπιστούμε όμως, ανθρωπιστικά φερόμενοι, αυτό το δράμα να μεταφερθεί στις αίθουσες και στα γραφεία όπου συζητούν για την "Δημοκρατία των Σκοπίων" και για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έλλειμμα βασικών αγαθών αλλά ταυτόχρονα και η έλλειψη της σύγχρονης δυτικής πραγματικότητας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους (δυστυχείς κατ' εμέ) στην πλήρη απομόνωση και στον εξανδραποδισμό, προς χάριν των πολιτικών εκείνων ηγετών που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, εις βάρος πάντα του λαού τον οποίο εκπροσωπούν...
Και άλλες φωτογραφίες, για γέλια και για κλάματα ακολουθούν εδώ
Τελικά, μόνο σε ένα κράτος, με τέτοιους πολίτες θα μπορούσε ο Γκρούεφσκι να είναι πρωθυπουργός; Ευτυχώς υπάρχουν και πολίτες των Σκοπίων που βλέπουν την αθλιότητα, διαπιστώνουν τον φασισμό και φωνάζουν για δημοκρατία και εξευρωπαϊσμό, ζητώντας απελπισμένα τη δική μας βοήθεια. Τα λάθη του Γκρούεφσκι και της παρεούλας του των φανατισμένων ανθελλήνων δεν τα συμμερίζονται όλοι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, αλλά ένα μικρό μέρος που ολοένα και συρρικνώνεται μπροστά στη δυναμική που αναπτύσσεται, με πρωτεργάτες έντιμους και μορφωμένους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν ιστορία, γνωρίζουν από πολιτισμό, μα περισσότερο από όλα αναγνωρίζουν τον ρόλο της Ελλάδας για την μέχρι τώρα ύπαρξή τους και ευγνωμονούν την τύχη τους που οι Έλληνες (και όχι κάποιοι άλλοι...) είναι γείτονές τους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]