Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθήνα και Λευκωσία πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν την Τουρκία!

Αιθίοπα λευκαίνουν...

Η όλη κατάσταση όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η πολυδιαφημισμένη δήθεν κινητικότητα στο Κυπριακό -κινητικότητα αλλά μάλλον με την όπισθεν, την πισινή δηλαδή- είναι περισσότερο από απελπιστική.
Αθήνα και Λευκωσία, χωρίς συγκροτημένη εξωτερική πολιτική και εθνική στρατηγική, για προάσπιση των εθνικών συμφερόντων μπροστά σε μία ολοένα αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, που εις μεν το Αιγαίο εκδηλώνεται με εντεινόμενες καθημερινώς προκλήσεις, εις δε την Κύπρο με τη συνέχιση της δημιουργίας νέων τετελεσμένων, έχουν εναποθέσει... τις ελπίδες τους στην αλλαγή της τουρκικής συμπεριφοράς, επειδή η χώρα αυτή επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας ουδέποτε θα υπάρξει, λόγω των εμπεδωμένων αντιλήψεων τόσο στην κυρίαρχη τάξη όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της. Η Τουρκία έχει καταστεί πλέον η κατεξοχήν περιφερειακή δύναμη της περιοχής και, παρά το γεγονός ότι κατέχει και λυμαίνεται παντοιοτρόπως έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της Κύπρου - κατόρθωσε να γίνει και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!
Η Λευκωσία, που έχει τώρα «Πρόεδρο λύσης» -παλαιότερα είχαμε και Πρόεδρο που ήθελε λύση... χθες- που θέλει «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους» -Βρετανικής έμπνευσης θεώρημα- ούτε το οδόφραγμα του Λιμνίτη δεν μπόρεσε να ανοίξει, αφού το Κυπριακό, με την πλήρη αποενοχοποίηση της κατοχικής δύναμης και τις συνεχείς απαράδεκτες υποχωρήσεις μας, αντί πρόβλημα εισβολής και κατοχής μετετράπη σε θέμα ανοίγματος οδοφραγμάτων και εγκαθίδρυσης δήθεν Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.), ως εάν να υπήρχαν δύο κράτη που συνάπτουν διακρατικές συμφωνίες.
Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει και να λυμαίνεται το βόρειο τμήμα της Κύπρου, περιφρονεί και δεν εφαρμόζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν ανοίγει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, εντείνεται ο σφετερισμός των περιουσιών μας, η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και των θρησκευτικών χώρων λατρείας, δεν σταματά η καταπίεση των κατοίκων της κατεχόμενης Καρπασίας (που λανθασμένα αποκαλούνται εγκλωβισμένοι), η Αμμόχωστος δεν επιστρέφεται στους νόμιμους κατοίκους της παρά το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ, ο εποικισμός εντείνεται και τα κατοχικά στρατεύματα συνεχώς ενισχύονται, ενώ εμείς συνεχίζουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις.
Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι οι Τούρκοι είναι σκληροί και αδίστακτοι, επίμονοι και θρασείς, και δεν πρόκειται να δείξουν ούτε οίκτο μήτε συμπόνια σε εθνικούς ασπόνδυλους όπως εμείς. Οι εκβιασμοί της Τουρκίας, κατά την πρόσφατη εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά της είναι και παραμένει η ίδια.
Αθήνα και Λευκωσία, λοιπόν, που επενδύουν σε αλλαγή τους τουρκικής πολιτικής, απλώς Αιθίοπα λευκαίνουν.
Υ.Γ. Αιθίοπα λευκαίνεις: Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς (Πβ. Ζηνόβ. Ι. 46) δηλαδή δεν πρόκειται να ασπρίσει, λόγω του σκούρου χρώματός του.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]