Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: €350.000 το «κόστος» της υπόθεσης Όραμς

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής τόνισε ότι δεν είναι εύκολη η προσαγωγή των σφετεριστών των περιουσιών μας ενώπιον της δικαιοσύνης

H εξέλιξη της υπόθεσης Μελέτη Αποστολίδη εναντίον των σφετεριστών Όραμς έβαλε φωτιά στα μπατζάκια των υποτελών του Αττίλα. Όσα έκλεψαν με την κάλυψη των λογχών του Αττίλα κινδυνεύουν να χαθούν και μια νέα διάσταση προστέθηκε στη συζήτηση για κλείσιμο του περιουσιακού.
Ο τρόπος με τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία χειρίζεται την υπόθεση αυτή ήταν το θέμα συζήτησης σε χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων. Ήταν εκεί ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου και άλλα αξιωματούχοι της κυπριακής πολιτείας που ήρθαν για να ενημερώσουν τους βουλευτές τι κερδίσαμε, πώς προχωρούμε παρακάτω και πώς διαφυλάσσουμε την τελική νομική δικαίωση στο βρετανικό δικαστήριο.
Από τη συζήτηση διεφάνη ότι η Κυβέρνηση επιμένει ότι η διαχείρηση παρόμοιων υποθέσεων είναι πολυδάπανη. Ήδη η υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη εναντίον Όραμς στοίχισε πέραν των 350 χιλιάδων ευρώ στα βρετανικά δικαστήρια. Τα έξοδα της δίκης θα τα μοιραστούν αμφότερες οι πλευρές, ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Αριστοφάνης Γεωργίου δήλωσε ότι η υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Όραμς στηρίζει το δίκαιο των διεκδικήσεών μας στο τραπέζι των συνομιλιών. Θωρακίζει την πλευρά μας και αποτελεί ασπίδα στις όποιες πιέσεις για παραχωρήσεις σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι Βρετανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι σφετεριστές, που γνώριζαν πολύ καλά την κλεπταποδοχή τους, πρέπει να λογοδοτήσουν στα κυπριακά δικαστήρια αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Αριστοφάνης Γεωργίου.
Οργή στα κατεχόμενα κατά Καντούνα
Στα κατεχόμενα ξεχειλίζει η οργή των σφετεριστών για την εξέλιξη της υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη εναντίον του ζεύγους Όραμς. Ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα, είπε ότι μπορεί να απαγορευθεί στο δικηγόρο του Μελέτη Αποστολίδη, κ. Καντούνα, να εισέρχεται στο ψευδοκράτος.
Κληθείς μάλιστα να αποσυρθεί από τις συνομιλίες, είπε ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει την πολυτέλεια να αποσυρθεί από αυτές, καθότι «μια τέτοια απόφαση εγκυμονεί πολλά ρίσκα».
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ έκαναν λάθη στο Κυπριακό και ότι η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ήταν «μια βόμβα στο τραπέζι των συνομιλιών».
Η εφημερίδα «Κίπρισλι» γράφει ότι ο κατοχικός ηγετίσκος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «προειδοποίησε» με σκληρή γλώσσα τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη στάση της ε/κ πλευράς μετά την απόφαση Όραμς.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι το περιουσιακό δεν θα λυθεί με προσφυγές στα δικαστήρια, αλλά μέσω συνομιλιών.
390 προσφυγές στην ψευδοεπιτροπή
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» γράφει σε χθεσινό της δημοσίευμα ότι ο αριθμός των αιτήσεων των Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, έφθασε τις 390.
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι από τις αιτήσεις διευθετήθηκαν 59, εκ των οποίων οι 52 με αποζημιώσεις, δύο με αποζημιώσεις και ανταλλαγή, τέσσερις με επιστροφή και ανταλλαγή και μιας με επιστροφή περιουσίας μετά τη λύση.
Στο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα «Βολκάν», η οποία, στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο «Σταματήστε αυτή την προδοσία», γράφει ότι ενώ σε 30 χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε αποφάσεις για τρεις προσφυγές Ε/κ, η λεγόμενη επιτροπή διευθέτησε 59 υποθέσεις σε διάστημα δύο μόνο ετών, κατέβαλε 60 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις, επέστρεψε την περιουσία σε πέντε Ε/κ, στους οποίους και κατέβαλε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]