Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονη αντίδραση Δ. Χριστόφια για την επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

«Oι επισκέψεις, που γίνονται από πλευράς των όποιων μελών της τουρκικής ηγεσίας δεν έχουν σχέση με τη διεθνή νομιμότητα»

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σχολιάζοντας την επίσκεψη στα κατεχόμενα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια και αδιαίρετη, ως χώρα μέλος της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών. Η κατοχή είναι παράνομη, αντίκειται και παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα», τόνισε. Καταλήγοντας, είπε ότι «για να αρθεί αυτή η παρανομία και για να υπάρχει ταύτιση με τη διεθνή νομιμότητα πρέπει να τερματιστεί η κατοχή και να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, η οποία να δίνει τέρμα στην κατοχή και αυτή είναι η προσπάθειά μας».
Η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει τη μετάβαση του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στις κατεχόμενες από τα τουρκικά στρατεύματα περιοχές ως μια ακόμα παράνομη ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τίτος Χριστοφίδης.
«Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, και εντάσσεται στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής για στήριξη της αποσχιστικής οντότητας και της προσπάθειας για αναβάθμισή της», επισημαίνεται στη δήλωση. Η ενέργεια αυτή είναι, επίσης, αντίθετη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας προς τη διεθνή κοινότητα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς την ΕΕ, να υποστηρίξει τις προσπάθειες οι οποίες έχουν στόχο τη λύση του Κυπριακού, προστίθεται. Τέτοιες ενέργειες, όπως η παράνομη επίσκεψη Νταβούτογλου, όχι μόνο δεν συμβάλλουν, αλλά αντίθετα υπονομεύουν τις προσπάθειές για λύση του Κυπριακού, καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]