Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου: Ο αρχιτέκτονας της πολιτικής Ερντογάν

Του Λάζαρου Μαύρου
Ο Ρ Θ Ω Σ θύμωσε και καλώς αντέδρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού για τις περί «δύο ιδρυτικών κρατών» και «δύο λαών» θέσεις του «καλού» Ερντογάν («του») στα συγχαρητήρια που απέστειλε ο πρωθυπουργός του συνεχιζόμενου Αττίλα, στον νέο ψευδοπρωθυπουργό του κατοχικού καθεστώτος του Αττίλα, κ. Ντερβίς Έρογλου.
Αυτό το… κτητικό «του», είναι για να υπενθυμίζει πόσο ανήσυχος δήλωνε ο εν λόγω κύριος Γεν. Γραμματεύς του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, στις 30 Μαρτίου ε.έ., επειδή (ζάβαλλί μου) στις… δημοτικές εκλογές ο κ. Ερντογάν («του») εξήλθε αποδυναμωμένος!!! Όπως είναι γνωστό, πολλοί περί Τουρκίας ονειροπαρμένοι στις ψευδαισθήσεις τους, εδώ και εν Αθήναις, επί επτά ήδη συναπτά έτη, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τα ελλαδοτουρκικά και το Κυπριακό, στον… Ερντογάν («τους»)!

Ο Μ Ω Σ , πριν θυμώσει με τον Ερντογάν ο κ. ΓΓ του ΑΚΕΛ, θα έπρεπε πρώτα ν’ αρπάξει απ’ τ’ αφτί τον λατρευτό του Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και να του «αστράψει δυο-τρεις βουζουνόπατσους» φερ’ ειπείν, για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Την ευχέρεια που ο Χριστόφιας προσέφερε στους Τούρκους να μιλούν για «δύο ιδρυτικά κράτη» και «δύο λαούς», με το φοβερό εκείνο «Joint Statement» του με τον Ταλάτ της 23ης Μαΐου 2008, για τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς». (Για τη διαφορά του ρήματος «συνιστώ» από το ρήμα «ιδρύω», ρωτήστε τον κ. Χάνεϊ. Και τον βοηθό Γεν. Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα). Εκείνη την εναρκτήρια γκάφα ολκής, ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα συγχωρείτο να διαπράξει. Όταν, μάλιστα, ο κυρίαρχος λαός, με την ψήφο του της 24ης Απριλίου 2004, είχε απορρίψει με 76% τη «λύση» των «Δύο Συνιστώντων Στέιτς» και ως «ανομιμοποίητος κουστωδός» επανέφερε ο κ. Χριστόφιας. Και τον υμνούσε αυθημερόν, 23.5.08, από το Στέιτ Ντιπάρμεντ ο κ. Ντάνιελ Φρίντ και, βεβαίως, ο Φόρεϊν Όφις!
Ε Ι Ν Α Ι γνωστό ότι ο κ. Ερντογάν ούτε εγγλέζικα ξέρει, ούτε άλλη γλώσσα, πλην της τουρκικής. Πόσα έμαθε περί εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια των επιδόσεών του ως… ποδοσφαιριστής, είναι άγνωστο. Ως ηγέτης, όμως, ξέρει να διαλέγει και να εμπιστεύεται, για συνεργάτες και σύμβουλούς του, εκείνους που ο ίδιος ξέρει ότι ξέρουν περισσότερα από τον ίδιο. Έτσι πρόκυψε ο «αρχιτέκτονας» της νέο-οθωμανικής πολιτικής του, καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου. Ιθύνων νους και για το Σχέδιο Ανάν και για την αναγόρευση της Τουρκίας, από τον πρόεδρο Ομπάμα των ΗΠΑ, ως «χώρας υπόδειγμα» και περιφερειακής υπεδύναμης. Ο Ερντογάν, έχοντας δίπλα του τέτοιο Νταβούτογλου, δεν θα κατέληγε σε καμιά γκάφα «Joint Statement», είτε με τον όποιο «σύντροφο και φίλο» του είτε με τον… κουμπάρο του, τον κ. Κωστάκη Καραμανλή, ακόμα και για τα παράθυρα της Σχολής της Χάλκης…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Από το 2003 ήταν γνωστό ότι «ιθύνων νους» και «αρχιτέκτων» της πολιτικής Ερντογάν ήταν ο καθηγητής και νυν υπ.Εξ. κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Και ότι «βίβλος» και «μανιφέστο» αποκαλείτο το βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας» (2001). Το έγραφε ελληνιστί, από το 2006 κι ο Άρης Αμπατζής της «Ελευθεροτυπίας», στο βιβλίο του «Islam Light». Κι ο Ιω.Θ.Μάζης το 2008 στο βιβλίο του «Η Γεωπολιτική της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και η Τουρκία». Γνωρίζετε, λοιπόν, ότι οι πάνσοφοι και ξερόλες και εκ γενετής παντογνώστες και ευέλικτοι, των κυβερνήσεων Αθηνών τε και Λευκωσίας, ούτε καν να το… μεταφράσουν δεν φρόντισαν;
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]