Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε τροχιά σύγκρουσης στο Αιγαίο

Σκληρές αερομαχίες και σήμερα

Σε υψηλά επίπεδα με έντονη δραστηριότητα από πλευράς ελικοπτέρων αλλά και μεγάλο αριθμό εμπλοκών κινήθηκε η σημερινή μέρα στο Αιγαίο σε ότι αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις.
Συνολικά 3 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 18 μαχητικά καθώς και 6 μεμονωμένα αεροσκάφη (5 ελικόπτερα και 1 CN-235), δηλαδή συνολικά 24 αεροσκάφη, προχώρησαν σε μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα, είχαμε 18 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου καθώς και 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Από τα 18 μαχητικά τα 9 έφεραν οπλισμό ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκαν 4 παρατεταμένες εμπλοκές, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων μηνών.
Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Μέσα από αυτό το σταθερό σκηνικό πιέσεων και προκλήσεων, η Άγκυρα ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα "ατύχημα" εις βάρος της, το οποίο και θα της προσφέρει την δυνατότητα κάποιας δυναμικής παρέμβασης "εξισορρόπησης" ή θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά στριμώχνοντας την Ελλάδα και τα δικαιώματα της χώρας μας στον εναέριο αλλά και τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
Η πρακτική των συνεχών προκλήσεων, από πολλούς χαρακτηρίζεται ως προμήνυμα μίας σύγκρουσης και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παρατηρητές που υποστηρίζουν πως ο χρόνος για κάτι τέτοιο έχει πλησιάσει πάρα πολύ. Λαμβάνοντας υπόψιν και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Άγκυρας (ελέω Ομπάμα και των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή), η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία που θα υπάρξει (ή θα την δημιουργήσει η ίδια) για να "πατήσει πόδι" σε Ελληνικά νησιά ή σε Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Ανεβαίνοντας το θερμόμετρο, οι ιπτάμενοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αντιμετωπίζουν καθημερινά, ολοένα και προκλητικότερους στις πτήσεις, τους Τούρκους χειριστές, οι οποίοι εκτελώντας διαταγές επιμένουν στην προσπαθειά τους να στήσουν ένα ατύχημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες... Οι Έλληνες Ίκαροι, σε καθημερινή βάση και κινδυνεύοντας τις ζωές τους καταφέρνουν να σταματούν την θρασύτητα και περιμένουν ανά πάσα στιγμή το κάλεσμά τους για υπεράσπιση της πατρίδας, με κόστος (αν χρειαστεί) ακόμη και της ίδιας τους της ζωής. Πάρα πολλές φορές "κλειδώνουν" τους στόχους τους (τουρκικά αεροπλάνα) και σε συζητήσεις που γίνονται μεταξύ τους ομολογούν πως οι εικονικές καταρρίψεις που μέχρι στιγμής θα έχουν γίνει είναι περισσότερες από το σύνολο των πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας!!!
Οι Τούρκοι, γνωρίζοντας πως είναι εύκολοι στόχοι για τους ικανότατους Έλληνες πιλότους, πετούν παραβαίνοντας συνεχώς κανόνες πτήσης και χαρακτηρίζονται ως "καμικάζι" από τους Έλληνες χειριστές. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο ο αυξημένος βαθμός επικινδυνότητας κάποιας σύγκρουσης ή "σπάσιμου νεύρων" φέρνει πολύ κοντά την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ενός επεισοδίου που δεν θα παραμείνει στον αέρα, αλλά θα επεκταθεί κυρίως σε νησάκια που βρίσκονται πολύ κοντά στην Τουρκία...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]