Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια επιδιώκουν μετωπική σύγκρουση με την Ελλάδα


Ψήφισμα – πρόκληση


από τη Βουλή των Σκοπίων

Συσπείρωση γύρω από τον Γκρούεφσκι


Σε μία ιταμή πρόκληση κατά του Ελληνισμού προχώρησε η βουλή των Σκοπίων δίνοντας άλλοθι στην «αδιαλλαξία» του Γκρούεφσκι. Στο συγκεκριμένο ψήφισμα ουσιαστικά δίνεται εντολή διαχείρισης των «εθνικών θεμάτων» των Σκοπίων στον νεαρό πρωθυπουργό, προκειμένου να εξασφαλίσει το όνομα, την εθνότητα, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του κρατιδίου της ΠΓΔΜ!
Όλα αυτά, φυσικά, κατά της Ελλάδας, από την οποία επιθυμεί η βουλή των Σκοπίων να αφαιρέσει όλα όσα επιθυμεί και ει το δυνατόν να πάρει τα πάντα! Οι αλυτρωτικές διαθέσεις της πολιτικής Γκρούεφσκι κατατέθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο και αποτελούν ευθεία πρόκληση προς την Ελληνική κυβέρνηση.

Ο αλυτρωτισμός εις βάρος της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσει πλέον στο επόμενο στάδιο, που είναι η επίσημη διεκδίκηση Ελληνικών εδαφών! Είναι απόλυτα λογικό να συμβεί, επειδή (πολύ απλά) αποτελεί χαρακτηριστικό ιδίωμα της επιθετικής πολιτικής των Σκοπίων. Η απαίτηση ολοένα και περισσότερων οδηγεί στην εκ του ασφαλούς κατάκτηση των αρχικών αιτημάτων!!!
Οι πολλαπλές αιτιάσεις εις βάρος της Ελλάδας, οι οποίες κατατέθηκαν μέσω του συγκεκριμένου ψηφίσματος της Βουλής των Σκοπίων, αποσκοπούν σε στήριξη του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτούν και μία σοβαρή εξέλιξη, δηλαδή αυτή της σύσσωμης κοινοβουλευτικής συμμετοχής (μία ψήφος υπήρξε κατά του προκλητικού ψηφίσματος), δηλαδή ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της ΠΓΔΜ. Οποιαδήποτε ένδειξη «δύο θέσεων» και οποιαδήποτε ρήξη (που διαφάνηκε με την αποχώρηση Ντιμιτρόφ από τις διαβουλεύσεις επί της ονομασίας) ουσιαστικά καταργείται κι έτσι ο Γκρούεφσκι εμφανίζει ενωμένους όλους τους Σκοπιανούς, πολιτικούς αλλά και πολίτες, στην διεθνή κοινή γνώμη, να αιτούνται με μία φωνή των «δικαίων» τους!
Ο δρόμος της αδιαλλαξίας είναι πλέον επίσημα μονόδρομος για τα Σκόπια. Μία επιλογή στην οποία σύρθηκαν όλοι οι πολιτικοί της ΠΓΔΜ και που ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα του εκφοβισμού, που υπήρξε λίγες ώρες πριν, από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, με την ανακοίνωσή του πως "οι πιέσεις θα φέρουν την κόλαση...". Επ' ουδενί όμως δεν θα μπορεί πλέον κανείς πολιτικός και κανένα κόμμα στα Σκόπια να επικαλεστεί "διαφορετική γραμμή" ήπιων τόνων, διάθεσης επίλυσης, καλής γειτονίας κ.λ.π. Το προκλητικό αυτό ψήφισμα αποτελεί ταυτόχρονα και καταδίκη σε πλήρη απομονωτισμό από τους ίδιους τους Σκοπιανούς προς τους εαυτούς τους, αλλά και δικαιώνει όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχώντας για την στάση των Σκοπίων και τις εν γένει επιδιώξεις τους, προσπαθούσαν να στείλουν τα μηνύματα κινδύνου προς αρμόδιους πολιτικούς στην Ελλάδα.
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει προχωρήσει –μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο- σε καμία ανακοίνωση, αφήνοντας έτσι να αιωρείται και να εξαπλώνεται το συγκεκριμένο ψήφισμα χωρίς να αντιπαραβάλλονται οι Ελληνικές θέσεις… Άλλο ένα ατόπημα του ΥΠΕΞ ή μία ακόμη ολιγωρία που απλά προσθέτει «πόντους» στην Σκοπιανή διπλωματία; Η ευθύνη βαραίνει την κυρία Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών οφείλει τουλάχιστον να απαντάει στην προκλητικότητα των Σκοπίων.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]