Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσπάθεια εύρεσης αγνοουμένων από την εισβολή στην Κύπρο


Δίχτυα στην Τουρκία για αγνοούμενους


Ιακώβου: Δεν μελετήθηκαν

πληροφορίες σε δημόσια έντυπα


ΣΤΗΝ ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών που συλλέγουν πληροφορίες για την τύχη των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής προχωρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με πρόσφατη εμπιστευτική ενημέρωση που έτυχε κεκλεισμένων των θυρών, η κοινοβουλευτική επιτροπή Προσφύγων από τον προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου.
Προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να προσληφθούν άτομα τα οποία είναι σε θέση να μιλούν και να διαβάζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα προκειμένου, αν αυτό καταστεί εφικτό, να μεταβούν στην Τουρκία για να μελετήσουν και να αξιολογήσουν έντυπο υλικό, από το οποίο, όπως εκτιμάται, θα αντληθούν πολύτιμες πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη περιέλθει εις γνώση των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίας, ο κ. Ιακώβου ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα στα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων:
Πρώτον, οι υπηρεσίες που συλλέγουν τις πληροφορίες θα πρέπει να ενισχυθούν για να είναι σε θέση να τις διασταυρώνουν αλλά και για να μελετούν και να αξιολογούν το τεράστιο υλικό το οποίο είναι δημοσιευμένο σε τουρκικά έντυπα, βιβλία και απομνημονεύματα τα οποία δεν έχουν περιέλθει καν σε γνώση των αρμόδιων αρχών της Δημοκρατίας. Για να γίνουν όλα αυτά εξυπακούεται ότι θα πρέπει να προσληφθούν περισσότερα άτομα που είναι γνώστες της τουρκικής γλώσσας, διότι, κάποιες πληροφορίες πρέπει να εξευρεθούν, είναι δημοσιευμένες.
Δεύτερον, οι περισσότεροι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες που συλλέγουν πληροφορίες για τους αγνοούμενους βαίνουν προς τη σύνταξη.
Τρίτον, δεν υπάρχει πολλές φορές η δυνατότητα να πάει κάποιος στην Τουρκία, να επισκεφθεί βιβλιοπωλεία για να εντοπίσει τα βιβλία που αναφέρονται στην τουρκική εισβολή. Κάποια από αυτά τα βιβλία μπορούν να εμπεριέχουν σημαντικές πληροφορίες για τους αγνοούμενους μας, την οποία οι αρμόδιες κρατικές αρχές αγνοούν.
Τέταρτον, δεν είναι εύκολο να εξευρεθούν πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν αρκετά καλά την τουρκική γλώσσα.
Μερικές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις από εσφαλμένες μεταφράσεις οι οποίες γίνονται από πρόσωπα τα οποία ξέρουν μεν αρκετά τουρκικά, αλλά φαίνεται ότι προσκρούουν πάνω στις ορολογίες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]