Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλή των Σκοπίων αποφάσισε πως ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ!

Εσύ Ντόρα τι θα τους δώσεις;

Σε απόφαση σταθμό και χαρακτηριστική των πραγματικών διαθέσεων των Σκοπίων απέναντι σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επί του ονόματός αλλά και ενδεικτικότατη για τις σχέσεις "φιλίας και γειτονίας" που επιδιώκει με την Ελλάδα προχώρησε η βουλή των Σκοπίων, προκαλώντας (για μία ακόμη φορά) και η οποία με μια κουβέντα είναι "τα θέλουμε όλα και όχι μόνο!"
Το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, ενέκρινε χθες σχέδιο-ψήφισμα για την διευθέτηση της διένεξης για το όνομα Μακεδονία με 93 ψήφους υπέρ και μία κατά.
Το σχέδιο ψηφίσματος ζητά μια κρατική στρατηγική για τη διευθέτηση του θέματος που θα καθοριστεί στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Η στρατηγική αυτή, κατά την απόφαση του κοινοβουλίου των Σκοπίων, θα πρέπει να προστατεύει τις υψηλότερες κρατικές αξίες της πΓΔΜακεδονίας, δηλαδή:

- το εθνικό συμφέρον

- την ταυτότητα του Μακεδονικού έθνους

- την ταυτότητα της "μακεδονικής" γλώσσας

- τη "μακεδονική" ιστορία

- το μακεδονικό πολιτισμό

Θα πρέπει να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της Μακεδονίας ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.
Κατά τη διαδικασία της σύνταξης του σχεδίου στρατηγικής, οι απόψεις των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.
Το σχέδιο-ψήφισμα καλεί, επίσης, αρμόδια κρατικά όργανα για πιο εντατικές διπλωματικές δραστηριότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με στόχο την επιβεβαίωση των ζωτικών συμφερόντων και στρατηγικών στόχων της "Μακεδονίας". Θα πρέπει επίσης να λάβει μέριμνα για το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.
Από TaXalia
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]