Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπαθεμελής: Ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγά του

Να επανέλθουμε στις γραμμές

Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Απορρίπτουμε τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία την οποία προωθεί η κυβέρνηση και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής. Σύνθετη με συνθετικό της το Μακεδονία δεν υπάρχει, δεν θα σταθεί. Στην πράξη όλοι θα χρησιμοποιούν το σκέτο Μακεδονία.
Η ιταμή απέναντί μας συμπεριφορά της σκοπιανής ηγεσίας είναι αιτία και ευκαιρία να επανέλθουμε στην στρατηγική που χάραξαν οι ιστορικοί ηγέτες της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου: ονομασία χωρίς το Μακεδονία, ή παράγωγά του.


Οι προτάσεις Νίμιτς είναι απαράδεκτες και ως βάση και ως «κορυφή» συζήτησης. Δεν είναι καν σύνθετη ονομασία. Τυπικά είναι διπλή, μάλλον τριπλή και ουσιαστικά είναι σκέτο Μακεδονία. Στο εσωτερικό θα αυτοαποκαλούνται Μακεδονία και επομένως αυτό θα βγάζουν προς τα έξω. Στο εξωτερικό οι άλλες χώρες θα τα αποκαλούν όπως θέλουν, δηλαδή Μακεδονία. Μένουν οι διεθνείς οργανισμοί ΟΗΕ ΝΑΤΟ και ΕΕ για το σύνθετο που θα γίνει αμέσως απλό Μακεδονία όπως συνέβη στον ΟΗΕ με το ΠΓΔΜ.
Το φοβικό σύνδρομο που διαχέεται στις ελλαδικές ελίτ και στις πολιτικές μας ηγεσίες δίνει την εικόνα χώρας που μόλις έχει ηττηθεί στρατιωτικά, και δη κατά κράτος, και τώρα σπεύδει να περισώσει ό,τι μπορέσει έναντί του… νικητή και των συμμάχων του!
Από την αρχή τα Σκόπια συμπεριφέρονται απέναντί μας με τον αέρα υπερδυνάμεως και μεις απέναντί σ’ αυτά με το σύμπλεγμα προτεκτοράτου.
Είχε απόλυτο δίκαιο ο Μανόλης Ανδρόνικος όταν έλεγε: «αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία ωσάν είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας».
Η Ελλάδα αντίθετα προς τα διεθνώς συμβαίνοντα όπου όλα γίνονται ανταποδοτικά παρέχει αφειδώς, χωρίς αντάλλαγμα στα Σκόπια τα πάντα: μεταξύ άλλων Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τεράστια δωρεάν οικονομική βοήθεια. Απορροφά επίσης τη φτώχεια και την ανεργία τους με κρατικές ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες να έχουν δημιουργήσει εκεί πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας.
Είπε η υπουργός Εξωτερικών: «κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτε σε μια χώρα». Αλήθεια; Μα παγκοσμίως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ωστόσο εμείς δεν πάμε να επιβάλουμε στα Σκόπια πώς να ονομάζονται. Δικό τους ζήτημα. Δεν μπορούν όμως να ονομάζονται «Μακεδονία» γιατί αυτό από μόνο του παράγει αλυτρωτισμό και στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητάς μας. Το σκοπιανάκια που έσπαζαν πρόσφατα τα τζάμια της εκεί πρεσβείας μας είναι δημιουργήματα ενός κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος που ενσταλάζει εκδίκηση και διεκδικήσεις κατά του Ελληνισμού.
Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία διότι:
1.Μόνο το νοτιότερο τμήμα τους, ήτοι «ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη» (Ακαδημία Αθηνών) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή περίπου το 10% της σκοπιανής επικρατείας.
2.Οι πρόγονοι των σημερινών Σλάβων πολιτών της γείτονος ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μεγαλέξανδρο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο φύλο ελληνικό, όσο οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες. Στην ιστορία δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος, όπως δεν υπήρξε αθηναϊκό ή σπαρτιατικό έθνος.
3.Μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ομιλούμενη στα Σκόπια ψευδώνυμη μακεδονική είναι μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα και φυσικά δεν τη μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
4.Το ιδεολόγημα της διαιρεμένης Μακεδονίας είναι σταλινοτιτοϊκό κατασκεύασμα. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν διαιρέθηκε καμία Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν στις βαλκανικές χώρες τμήματα της οθωμανικής επικρατείας που απελευθέρωσαν οι στρατοί τους.
5.Τα περί «συνταγματικού ονόματος» φληναφήματα είναι ανάξια σχολιασμού. Το σύνταγμα των Σκοπίων (όπως και κάθε χώρας) άλλαξε, ξανάλλαξε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναλλάξει.
Η Ελλάδα παρά τα κατά συρροήν και κατ΄ εξακολούθηση λάθη μας μπορεί να κερδίσει το όνομα με άμεσες, γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις:
α) Veto για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
β) Καταγγελία της Ενδιάμεσης λόγω λήξεως αλλά και συνεχών και συστηματικών παραβιάσεών της από τα Σκόπια.
γ) Διακοπή της δωρεάν ελληνικής οικονομικής βοήθειας προς Σκόπια, η οποία υπήρξε ως τώρα τεράστια. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έφτασε τα 74.000.000 ευρώ.
δ) Αναθεώρηση επενδυτικών προγραμμάτων των ελληνικών κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων και του πολιτικού σχεδιασμού εκ μέρους μας. Δεν είναι ανέκδοτο να είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής στη γείτονα και αντί να την «αγοράσουμε» στην έκφραση του Συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγού Σκόουκροφτ έχουμε καταστεί όμηροί της;
ε) Απόφαση για δημοψήφισμα. Το σημερινό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου αν δεν μπορεί να λυθεί με ριζική αναθεώρηση των επιλογών τους ας καλέσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει εκείνος.
Ο Ελληνισμός διαθέτει στις ΗΠΑ καταλυτική εκλογική δύναμη σε ψήφους και πολιτικό χρήμα που χαραμίζεται κάθε φορά άνευ ανταλλάγματος. Η ψήφος του αμερικανικού Ελληνισμού είναι οριακή και καθοριστική για το ποιος θα είναι ο αυριανός Πρόεδρος της Υπερδύναμης, αν εκπονήσουμε και εφαρμόσουμε τάχιστα το ανάλογο σχέδιο.
Στα ελληνικά κανάλια λέγονται τις μέρες αυτές σημεία και τέρατα από όψιμους «μακεδονολόγους» που κατακρεουργούν την ιστορία, την γεωγραφία και την αλήθεια.
Εμάς απαξιούν να μας καλέσουν. Φοβούνται την αλήθεια που λέμε. Αυτοί «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…» επιχειρούν να εκφοβίσουν τον λαό και να τον πείσουν πως δήθεν δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αν θέλουμε να είμαστε «σοβαροί» πρέπει να το «βουλώσουμε» και να υποταχθούμε. Θεωρούν «σοβαρή πολιτική» τον ενδοτισμό και την άνευ όρων παράδοση. Θέλουν μια Ελλάδα που δίνει χωρίς να παίρνει, που ξέρει μόνο να υποχωρεί και δεν πρέπει να μάθει ποτέ να διεκδικεί και να αγωνίζεται.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ καλεί τον λαό μας σε αφύπνιση, επαγρύπνηση και άμεση αντίδραση. Μπορούμε να ματαιώσουμε τα σκοτεινά σχέδια που απεργάζονται οι εχθροί του Ελληνισμού.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ενάντια στην ΠΑΡΑΚΜΗ, ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Από TaXalia
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]