Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζική κάθοδος μουσουλμάνων της Θράκης στη Κύπρο;

Σχεδιάζεται αλλοίωση των

δημογραφικών στοιχείων;


Ανησυχία επικρατεί στη Μεγαλόνησο για το ενδεχόμενο δημιουργίας μουσουλμανικής μειονότητας στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, την στιγμή που οι έποικοι μαζί με τους 35.000 άντρες των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής ξεπερνούν ήδη κατά πολύ τον αριθμό των Tουρκοκυπρίων.
Πληροφορίες του "Φιλελεύθερου" αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό την εξέταση αιτήματος ενός "συλλόγου" για μόνιμη εγκατάσταση στη Κύπρο 150 οικογενειών που σήμερα διαμένουν στην Ξάνθη ή την Κομοτηνή.
Το θέμα περιπλέκεται καθώς τα πρόσωπα αυτά κατέχουν ελληνικά διαβατήρια, άρα ως Ευρωπαίοι πολίτες δεν χρειάζονται άδειες εισόδου.
Οι κυπριακές αρχές αναμένουν τις προθέσεις των ατόμων αυτών, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις προθέσεις τους.
Το "άγνωστο" πρόβλημα όμως ακούει στους παλιννοστούντες που μεταφέρονται στην Κύπρο προς εύρεση εργασίας και διαμένουν τελικά μόνιμα στο νησί. Οι περισσότεροι εκ των "παλιννοστούντων" είναι αμφισβητήσιμης καταγωγής και έχουν παραδόσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα ή τον Ποντιακό Ελληνισμό. Πριν μερικά χρόνια ζήτησαν και τζαμί σε χωριό της Θράκης (Σάππες), που λειτουργούσε ως χώρος υποδοχής τους, ξεσηκώνοντας την οργή των Ελλήνων χριστιανών κατοίκων της περιοχής. Ο δήμαρχος μάλιστα των Σαππών, ζήτησε να αποδείξουν πως δεν είναι μουσουλμάνοι και πλήρωσε αυτό το αίτημά του με την μη εκλογή του στις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]