Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τριγμοί στο κόμμα του Ερντογάν

Δυσοίωνες προβλέψεις για την Τουρκία

Απομακρύνθηκε ο αντιπρόεδρος

του κυβερνητικού κόμματος



Ένας από τους ισχυρούς άνδρες του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚ, στην Τουρκία, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορούσε για σκάνδαλο διαφθοράς. Ωστόσο, πολλά σχόλια του κυβερνητικού αξιωματούχου είχαν ενοχλήσει...
Ο Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ αντικαταστάθηκε από τον πρώην υπουργό των Εσωτερικών, Αμπντουλακντίρ Ακσού. Το πρακτορείο «Ανατολή» μετέδωσε ότι διορίζεται ακόμα ένας αντιπρόεδρος, ο Μπουλέντ Γκιεντικλί.

Η κυβέρνηση, η οποία αρχικά δεν επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε την είδηση, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την απομάκρυνση του Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ.
Για πολλούς μήνες η αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ για προσωπική εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς, ισχυρισμούς που η κυβέρνηση αντέκρουε.
Γεγονός πάντως είναι ότι ενοχλούσαν πολύ τα σχόλια που ο Μεχμέτ Φιράτ έκανε δημόσια για τον Κεμάλ Ατατούρκ, όπως επίσης και οι θέσεις του για την μαντίλα στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ο αποπεμφθείς είναι ο υψηλότερα ιστάμενος αξιωματούχος που απομακρύνεται μετά την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος το έτος 2007
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]