Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια: Το παρεξηγημένο τρίπτυχο


Η άγνοια της αξίας των λέξεων

οδηγεί στην απαξίωση της αλήθειας


Αυτές οι τρεις λέξεις έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που επεβλήθησαν στην Ελλάδα (Μεταξική φασίζουσα δικτατορία, Απριλιανή Δικτατορία) με αποτέλεσμα το νόημα τους να αλλοιωθεί και ταυτιστεί με ολοκληρωτικές πρακτικές και λογικές.
Στην χώρα μας μετά την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών η αριστερά προσπάθησε να αποδείξει την δημαγωγική και προπαγανδιστική χρήση των τριών λέξεων. Στην πραγματικότητα η μεταπολίτευση ήταν η ευκαιρία να νομιμοποιήσει τον λόγο της. Γι’ αυτό οι όποιες αναφορές στο τρίπτυχο θεωρήθηκαν ως κληροδότημα φασιστικών και απολυταρχικών πρακτικών. Για την αριστερά το τρίπτυχο ήταν σοβινιστικός συμβολισμός και όποιος το χρησιμοποιούσε ήταν εχθρός της δημοκρατίας και κοινωνός συντηρητικών ιδεολογημάτων. Στην θέση του οι αριστεροί τοποθέτησαν την έννοια του Πατριώτη, του προοδευτικού ανθρώπου ,που νοιάζεται και αγωνίζεται για τον τόπο του και την κοινωνία.

Η αριστερά μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να καταλάβει την σημασία την οποία έχουν αυτές οι τρεις λέξεις. Δεν είναι απλές λέξεις χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Εξάλλου, η αγάπη για την πατρίδα η πίστη στην ορθό δόγμα της χριστιανικής πίστεως και η αδιαμφισβήτητη προσφορά της οικογένειας στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι βαθιά χαραγμένα στην ρωμαίικη ψυχή και στο υποσυνείδητο του κάθε Έλληνα. Ο Έλλην αδυνατεί να προοδεύσει όταν νοιώθει απομονωμένος από τις ρίζες του. Η υιοθέτηση των διεφθαρμένων δυτικόφερτων κοσμοθεωρήσεων μπερδεύουν τον Νεοέλληνα. Η υποσυνείδητη ταύτιση του με τα κεκτημένα της καθ’ ημάς Ανατολής και συνάμα η υιοθέτηση πολιτισμικών στοιχείων από την τεχνολογικά αναπτυγμένη αλλά πολιτισμικά μη ολοκληρωμένη Δύση τον μπερδεύει. Οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να συμβιβαστούν με τις κραυγές για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος επειδή εύκολα γίνεται κατανοητό το μέγεθος της βοήθειας που προσέφερε αυτή στο έθνος. Μάλιστα η εκκλησία είναι αυτή πού διατηρεί απαράλλακτα όλα τα σύμβολα (δικέφαλος αετός) και το μεγαλείο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της αυτοκρατορίας που συνδέθηκε άμεσα με τις τύχες του Μεσαιωνικού Ελληνισμού. Είναι η ζωντανή απόδειξη της χαμένης πολιτικής δύναμής και της απόλυτης εξουσίας του ελληνισμού του περιαιγαιικού χώρου.
Η σημασία που πρέπει να δοθεί από την πλευρά της Ελλαδικής πολιτείας είναι μεγάλη. Η διασάλευση της κοινωνικής συνοχής από την αλόγιστη είσοδο λαθρομεταναστών, οι λανθασμένες αντιλήψεις για το γενικό καλό, η κατάλυση των ηθικών αξιών, η αγνόηση των προβλημάτων της πολύπαθης ελληνικής νεολαίας (ναρκωτικά , ανεργία, παιδεία) μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην εσωτερική διάβρωση του Ελλαδικού κράτους.
Είναι αναγκαίο ο ελλαδικός κρατικός μηχανισμός να αρχίσει να χτίζει μια νέα ιδεολογία που να έχει ως κεντρικούς πυλώνες το έθνος την εκκλησία και την οικογένεια. Πρέπει να γίνει κατανοητό από την κοινωνία μας πως για αν προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς πρέπει να συντηρήσουμε και να προστατεύσουμε τα παραδοσιακά μας χαρακτηριστικά. Επιπλέον πρέπει να γίνει σαφές, πως ο ενεργός ρόλος και η εξέχουσα θέση της Εκκλησίας στο πολιτικό μας σύστημα είναι δεδομένη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Τέλος η οικογένεια ,που βάλλεται από πολλούς γιατί είναι το κύριο στοιχείο συγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να προστατευτεί και διευκολυνθεί. Μέσω αυτής μπορούν να λυθούν τα προβλήματα του Δημογραφικού και να σωθεί η χώρα από μια ενδεχόμενη επιβολή των άλλων εθνοτήτων που παρανόμως (οι περισσότερες) διαβιούν στο ελλαδικό κράτος, στην κυρίαρχη δύναμη των Ελλήνων ιθαγενών. Μόνο με την στήριξη της οικογένειας και δη της πολύτεκνης θα αυξήσουμε τον πληθυσμό των Ελλήνων και θα γίνουμε ξανά ένας ισχυρός παράγοντας στην βαλκανική.
Αν το ελλαδικό κράτος πάψει να λειτουργεί μόνο για το συμφέρον των παρανόμως εγκατεστημένων ξένων και να αγκαλιάσει τον ελληνικό πληθυσμό τότε η δυναμική του θα αυξηθεί κατακόρυφα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η συντονισμένη προβολή υγιών προτύπων και η σφυρηλάτηση ενός πνεύματος ομόνοιας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]