Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλλειψη εθνικής ομοψυχίας και ενός «Σκοπού»

Ζητείται πολιτική βούληση

Στην Ελλάδα του 21 αιώνα, μια Ελλάδα σημαδεμένη από ποικίλες πολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, είναι έκδηλη η απουσία μιας συγκεκριμένης στρατηγικής . Δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια καμία προσπάθεια για να καταστρωθεί ένα πλήρες σχέδιο δράσης που θα έδινε λύσεις και θα «ανασήκωνε» την Αθηνοκεντρική Ελλαδική επικράτεια και τους ιθαγενείς κατοίκους της από την λάσπη και την παρακμή.
Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να συμπεριλάβει πολιτικές που θα ενέτειναν την εθνική ομοψυχία (ίσως και να την κρυστάλλωναν) και θα δημιουργούσαν μια Ιδέα έναν σκοπό τον οποίο πρέπει να κατακτήσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες.

Είναι, βέβαια λίγο δύσκολο να νομιμοποιηθούν αυτές οι πολιτικές αναλογιζόμενος να μεγάλα οικονομικά κεφάλαια, που έχουν στρέψει για δεκαετίες τα μάτια τους στην περιοχή, αλλά και την ύπαρξη των εσωτερικών οργάνων της διάβρωσης, αυτών, της μεγάλης σχολής των προοδευτικών που μέσω της θέσης που κατέχουν στα κρατικά ΜΜΕ και των γνωριμιών τους στα ιδιωτικά ΜΜΕ καταφέρνουν να μολύνουν τις υγιείς και αγνές προσπάθειες για εθνική αναγέννηση και ανασυγκρότηση .
Πέρα όμως από τους εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες ανάσχεσης των όποιων προσπαθειών, το ζήτημα της διαμόρφωσης μιας κοινής γραμμής πλεύσης, στο πλοίο που λέγεται «Ελλάς», προς το παρόν (και κακώς) δεν υπάρχει.
Η γραμμή αυτή πλεύσης όπως είπαμε και παραπάνω πρέπει να συνέχει την ιδέα της εθνικής ομοψυχίας και αυτήν του «σκοπού». Η εθνική ομοψυχία μπορεί να μεταφραστεί ως η ιδέα της συνάντησης των Ελλήνων στο ιδεολογικό (υπερκομματικό) πεδίο αλλά και θα παίζει το ρόλο του σταθεροποιητή και του καθοδηγητή για τη επίτευξη του «σκοπού». Η ανασυγκρότηση, η προσέγγιση από πλευράς του νεοέλληνα των εθνικών πηγών της γνώσης (ιστορία, φιλοσοφία) η αυτογνωσία και τέλος η συμπαράταξη-συστράτευση στους αγώνες της ελληνικής οικογένειας για την επίλυση μειζόνων θεμάτων εθνικής ευαισθησίας (Κύπρος, Βόρεια Ήπειρος, Βόρεια Μακεδονία, Μικρά Ασία) θα αποτελούν την νέα μεγάλη ιδεολογία που θα ακολουθεί τους Έλληνες στον δύσκολο δρόμο για τον μεγάλο σκοπό, την προστασία δηλαδή της εθνοκοινωνικής και θρησκευτικής ανεξαρτησίας και την εθνική αντεπίθεση.
Αυτές οι ιδέες-προτάσεις πολιτικής θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστούν γνωρίζοντας κανείς την σαθρότητα και την ανηθικότητα με την οποία έχει ταυτιστεί, η ελπίδα κάθε έθνους και κάθε λαού για μια καλύτερη πορεία, η Νεολαία. Μόνο εάν αυτή αποκηρύξει δυσάρεστες πρακτικές –κινδύνους(ναρκωτικά ,διαφθορά , ανωμαλία) τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, σε αυτό της εθνικής αντεπίθεσης και της πραγματικής ολοκλήρωσης.
Η προστασία λοιπόν του πιο σημαντικού μέρους του λαού αυτού της νεολαίας αλλά και η στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα πριν ο συρρικνωμένος ελληνισμός έρθει αντιμέτωπος με τις πρακτικές τη νεωτερικότητας (χάραξη νέων συνόρων, προσχεδιασμένη σύσταση μειονοτήτων, εσωτερική κοινωνική αναταραχή).
Συμπερασματικά , αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει είναι η διαμόρφωση μιας νέας γενιάς ανθρώπων που ενστερνιζόμενοι τους πραγματικούς πόθους του ελληνικού λαού και γνωρίζοντας τα πραγματικά του προβλήματα θα συνδράμει αποφασιστικά στην δημιουργία μιας κοινής ιδεολογίας που θα ενώνει όλους τους Έλληνες. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να συμβούν όλα αυτά είναι η πολιτική βούληση από πλευράς συγκεντρωτικής εξουσίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]