Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνουν προσωρινά τα διυλιστήριά τους Shell και BP για λόγους... συντήρησης


Σκοπός τους να συντηρήσουν ψηλά τις τιμές



Βρήκαν τελικά τον τρόπο οι "άρχοντες" της ενέργειας για να κρατήσουν ψηλά τις τιμές των παραγώγων του πετρελαίου, προχωρώντας σε "εργασίες συντήρησης" των μονάδων διύλυσης (κυρίως στην Ευρώπη)!!!
Η χρονική συγκυρία της ταυτόχρονης "συντήρησης" των εγκαταστάσεων δύο κολοσσών της εξόρυξης και επεξεργασίας του πετρελαίου, τρομάζει και τους μη ειδικούς. Ο λόγος είναι πως αυτή ακριβώς η "συντήρηση" θα επιτείνει την οικονομική ύφεση, και ίσως να την διογκώσει πέρα από τις ό,ποιες υπάρχουσες προβλέψεις.
Και πάλι, οι απλοί πολίτες θα κληθούν να συντηρήσουν από την πλευρά τους τις "αχόρταγες" για μεγιστοποίηση κερδών εταιρείες πετρελαίου.
Καμία ανακοίνωση σχετικά με τις πιθανές "παρενέργειες" δεν έχει ανακοινωθεί, τόσο από τις ίδιες τις εταιρείες όσο και από αρμόδια οικονομικά υπουργεία Ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Οκτώβριος σημαντικός μήνας
Σε προσωρινό κλείσιμο ορισμένων διυλιστηρίων τους αναμένεται να προχωρήσουν τον επόμενο μήνα οι Royal Dutch Shell BP και άλλοι πετρελαϊκοί όμιλοι, μειώνοντας τη διυλιστική δυναμικότητα στην Ευρώπη κατά τουλάχιστον 6%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εγκαταστάσεις θα κλείσουν τον Οκτώβριο προκειμένου να διεξαχθούν επισκευαστικές εργασίες. Ως αποτέλεσμα, τα διυλισμένα προϊόντα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 952.000 βαρέλια την ημέρα.
Στα ανωτέρω διυλιστήρια συμπεριλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις των Shell και BP στην Ολλανδία, η συνδυασμένη δυναμικότητα των οποίων ανέρχεται σε 400.000 βαρέλια ημερησίως.
Σε κλείσιμο διυλιστηρίων τους στην Ευρώπη θα προχωρήσουν επίσης, εντός των επόμενων δύο μηνών, η νορβηγική StatoilHydro, η πορτογαλική Galp Energia, η Exxon Mobil και η Tamoil.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]