Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγιορίτες μοναχοί έστειλαν επιστολή κατά του Εφραίμ της Βατοπεδίου


Πολύ βαριές οι κατηγορίες


Καταγγελίες-σοκ για το Βατοπαίδι και τον ηγούμενο της Μονής, Εφραίμ, περιλαμβάνονται σε μακροσκελή επιστολή μοναχών του Αγίου Ορους που έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.
Διωγμοί μοναχών, μηχανορραφίες, σχέσεις διαπλοκής ξεδιπλώνονται στις 13 σελίδες της επιστολής, θυμίζοντας σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Οι συντάκτες της ζητούν, μάλιστα, τη μεσολάβηση των πολιτικών και των Μέσων Ενημέρωσης για να συλλέξουν υπογραφές κατά του Εφραίμ, δηλώνοντας διατεθειμένοι να καταθέσουν όσα περιγράφουν και στη Δικαιοσύνη.
Η επιστολή έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής στις 17 Σεπτεμβρίου και κοινοποιήθηκε στα γραφεία όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Υπογράφεται από «σεβαστούς γέροντες πατέρες όλων των ιερών κελιών του Αγίου Ορους» και απευθύνεται προς όλους τους βουλευτές, τους κρατικούς φορείς, τα Μέσα Ενημέρωσης και τις 20 μονές του Αγίου Ορους.

Αφήνουν αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και των διοικητών του Αγίου Ορους, διαχρονικά από το 1990 έως σήμερα. Μιλούν για σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στα κελιά του Βατοπαιδίου, όπου φιλοξενούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι «ισχυροί». «Για να τους έχουν όλους στο χέρι, αν χρειαστεί», λένε στην καταγγελία τους οι μοναχοί-συντάκτες της επιστολής.
Ανάμεσα στ’ άλλα, ξεχωρίζουν οι αναφορές στις κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις προς το Αγιον Ορος. Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι ο Εφραίμ έφερε δικούς του πολιτικούς μηχανικούς που εκπόνησαν ειδικά σχέδια για την αναστήλωση του μοναστηριού, προκειμένου να εισπράξει το Βατοπαίδι τη μερίδα του λέοντος από τις επιδοτήσεις. Προσθέτουν ότι δεν απέδωσε ούτε στα μετόχια του τα ποσά που δικαιούνταν.
Οι συντάκτες της επιστολής υπεισέρχονται ακόμη και στα εσωτερικά του Αγίου Ορους. Δηλώνουν ότι διαφωνούν με το σχέδιο του Εφραίμ να συνδέσει οδικώς τη Μονή Βατοπαιδίου με το «θρησκευτικό χωριό» που οραματιζόταν να φτιάξει στην περιοχή της Ουρανούπολης (την οποία απέκτησε με ανταλλαγή της Βιστωνίδας). Ονοματίζουν δε τη Μονή Εσφιγμένου και τη Μονή Μεγίστης Λαύρας ως τις μόνες που προβάλλουν αντιστάσεις στα σχέδια του ηγουμένου του Βατοπαιδίου.
Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι ηγούμενοι των άλλων μονών έχουν «συνθηκολογήσει» με τον Εφραίμ και γι’ αυτό δεν τους εμπιστεύονται. Και καταλήγουν δηλώνοντας διατεθειμένοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη εάν βρεθεί οποιοσδήποτε να διαψεύσει τις καταγγελίες τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]