Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Καζακστάν ακύρωσε όλες τις οικονομικές συμφωνίες με την Γεωργία


Η Ρωσία πιέζει την Γεωργία

να κάνει το μοιραίο λάθος...


Οικονομικές συμφωνίες ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ακύρωσε σήμερα το Καζακστάν με τη Γεωργία, σύμφωνα με στέλεχος δημόσιας εταιρείας της δημοκρατίας αυτής στην κεντρική Ασία.
Η απόφαση αυτή του Καζακστάν ελήφθη, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες υπό την πίεση της συμμάχου Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εταιρία Kazmunaigaz του Καζακστάν, εγκατέλειψε σχέδιο κατασκευής διϋλιστηρίου στο λιμάνι Μπατούμι της Γεωργίας και η θυγατρική της Kaztransgaz ακύρωσε σχέδιο εξαγοράς της γεωργιανής εταιρίας φυσικού αερίου Tbilgaz.
Η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται υποστήριξε ότι η απόφαση για τη ματαίωση του σχεδίου κατασκευής του διυλιστηρίου ελήφθη για καθαρά «οικονομικούς λόγους» και ότι «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για οικονομικούς λόγους ματαιώθηκε και η εξαγορά της Tbilgaz.
Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η ματαίωση των παραπάνω σχεδίων έγινε υπό την πίεση της Μόσχας μετά τη ρωσο-γεωργιανή κρίση.
ο Καζακστάν υποστήριξε τη Ρωσία στην πρόσφατη στρατιωτική επιχείρησή της στη Γεωργία ωστόσο απέφυγε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Μόσχας και να αναγνωρίσει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]