Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελείωσε η συνάντηση Νίμιτς με τον Τσερβένκοφσκι


Νίμιτς: Η συνάντηση ήταν καλή


Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς.
Μετά τη συνάντηση στο ξενοδοχείο που διαμένει ο κ. Τσερβένκοφσκι και χωρίς την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μιλόσοσκι, ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε τη συνομιλία που είχε με τον κ. Τσερβένκοφσκι «καλή» και δήλωσε ότι άκουσε με προσοχή τις γενικές τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ σε σχέση με τη διαπραγματευτική διαδικασία και τις εισηγήσεις που ο ίδιος κατέθεσε πρόσφατα.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως οι θέσεις που του μεταφέρουν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι πολύ κοντά, τονίζοντας πως «εάν υπάρχουν διαφορές δεν τις έχω ακούσει».
Ανέφερε επίσης ότι στις χωριστές επαφές που είχε στη διάρκεια της ημέρας με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Τσερβένκοφσκι δεν κατέθεσε νέα πρόταση, και προσθεσε χαριτολογώντας πως όταν έρθει η ώρα να το πράξει «θα σας το πω».
Ο κ. Νίμιτς ανέφερε επίσης ότι δεν έχει κλείσει συνάντησή του με τον κ. Μιλόσοσκι, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 63η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εάν ζητηθεί και είναι εφικτό να γίνει.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τον αρμόδιο βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, αλλά τελικά η συνάντηση αναβλήθηκε για αύριο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]