Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι δήλωσε η Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς


Τι "αισθήσεις" λαμβάνει ο Νίμιτς Ντόρα;


Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ θα συνεχιστούν με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.
Από την πλευρά του, ο διαπραγματευτής υπογράμμισε ότι η εντολή του αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ και όχι τις εθνικές ταυτότητες.
Ο Μάθιου Νίμιτς ανέφερε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που είναι σημαντικά και δεν έχει υπάρξει λύση τους. Θα εργαστούμε πάνω σ’ αυτά. Ένα πράγμα για το οποίο εντυπωσιάστηκα ήταν η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αγωνιστεί να λύσει το θέμα σ’ ένα δυνατό χρονικό πλαίσιο. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να λυθεί αν και οι δυο πλευρές δεν βρουν μια συμφωνία που να καλύπτει και τις δυο, αλλά η αίσθηση που σίγουρα λαμβάνω σήμερα από την ελληνική πλευρά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει κάτι που θα δώσει λύση και που θα είναι ικανοποιητική».

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «η εντολή του κ. Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής». Πρόσθεσε ακόμη ότι είχε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάθιου Νίμιτς όπως και ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα συνεχιστεί επί της ουσίας με τους διαπραγματευτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε χρόνο που θα καθοριστεί.
Όπως ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών «η ελληνική πλευρά είχε άλλη μια φορά την ευκαιρία να δηλώσει καθαρά στον διαπραγματευτή την εποικοδομητική της θέση, τη βούλησή της για ανεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων».
Σε ερώτηση «τι εννοεί ο κ.Νίμιτς με τη μακεδονική εθνότητα που κάνει αναφορά στις ιδέες που είχε δώσει στις δυο πλευρές», η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Ίσα, ίσα, αυτό το οποίο είπε και είναι απολύτως σαφές είναι ότι η εντολή του κ.Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής. Μιλάμε για το όνομα και αυτή είναι η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται».
Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει λύση «χωρίς νικητές και ηττημένους».
Η συνάντηση Μπακογιάννη-Νίμιτς, με διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από μία ώρα έγινε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.
Ο Μάθιου Νίμιτς θα έχει αργά την Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]