Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντάνιελ Φριντ: Ιδανική στιγμή για τα Σκόπια


Έκκληση κάνουν οι ΗΠΑ στον Γκρούεφσκι


Στην εκτίμηση πως η παρούσα χρονική στιγμή συνιστά ευκαιρία για την εξεύρεση λύση στο πρόβλημα του ονόματος προέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Φριντ, καλώντας τα Σκόπια να κάνουν ένα βήμα μπροστά.
Μιλώντας στο κανάλι της ΠΓΔΜ «Κanal 5», διευκρίνισε πως ο νυν Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει πολλά γι' αυτό το ζήτημα, ενώ ο επόμενος δεν πρόκειται να ασχοληθεί αμέσως με το συγκεκριμένο θέμα.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ τόνισε: «Απομένει αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά νομίζω ότι ο λαός της "Μακεδονίας" θέλει λύση η οποία θα διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του. Αυτό είναι σημαντικό, αλλά η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτό αποτελεί πραγματική επιβράβευση. Σημαίνει ότι διασφαλίζεται το μέλλον της "Μακεδονίας", ως ευρωπαϊκής χώρας».
Ο κ. Φριντ τόνισε ακόμη πως είναι δουλειά του Μάθιου Νίμιτς να επιχειρήσει βρει τρόπους για πρόοδο, πρόσθεσε πως έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει αμερικανικό σχέδιο».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]