Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβάται η δημοσιογραφία τα ιστολόγια;


Ερώτηση:
Φοβάται ο διάολος το λιβάνι;



Πριν από λίγο καιρό, ένας καταπιεσμένος, φοβισμένος, πιθανά σεξουαλικά στερημένος και ακραίφνης φασίζοντας "δημοσιογράφος", ξέσπασε το ψυχολογικό του κενό στο διαδίκτυο και στις στήλες εντύπου, αποτολμώντας την ηρωϊκή του έξοδο σε μία προσπάθεια κατάθεσης διαπιστευτηρίων ικανότητας λασπολόγησης.
Στόχος του όλα εκείνα τα ιστολόγια που δεν ακολουθούν τις γραμμές που επιτάσσουν τα έντυπα αλλά και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Χρησιμοποιώντας την σβάστικα, που προφανώς την ανέσυρε από τα σκονισμένα μπαούλα της λανθάνουσας μνήμης του, επεχείρησε να σπιλώσει εκείνους που τολμούν να αντιστατεύονται, να αντιπαλεύουν και με γυμνά τα στήθη τους να πολεμούν το σύστημα υποταγής συνειδήσεων που καθεδρεύει πέραν του ατλαντικού αλλά αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από ανίκανους, αλλά φερέλπιδες δημοσιολόγους, αγγράματους ως επί το πλείστον και καλοπληρωμένους συγγραφείς και αντιγραφείς των βουλευμάτων της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Ένα από τα ιστολόγια που δέχθηκαν την απροσχημάτιστη επίθεση του πολυπράγμωνα δημοσιογραφίσκου, απάντησε στον οχετό και στην λάσπη που εκτοξεύθηκαν, προσπαθώντας να συνετίσει τον αλλόφρονα συγγραφέα του συγκεκριμένου πονήματος, το οποίο αποτελεί έκθεση προς μελέτη παράξενων ψυχιατρικών και ψυχολογικών φαινομένων, από ειδικούς.
Ο δρόμος προς την δημοκρατία έχει μονοπάτια και λεωφόρους, που πιθανώς δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής αντιληπτοί από ένα μέρος της δημοσιογραφικής ζωής του τόπου.

Η απάντηση του ιστολογίου Νοητική Αντίστασις

Ανοικτή επιστολή:
Απάντηση της "Νοητικής Αντιστάσεως"
στον κ. Τάσο Τσακίρογλου και την ‘Ελευθεροτυπία’

24 Αυγούστου 2008
Επιτελείο «Νοητικής Αντιστάσεως»
http://www.NoitikiAntistasis.com

Εντελώς αναίτια και χωρίς καμιά πρόκληση εκ μέρους μας, βλέπουμε το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση της «Νοητικής Αντιστάσεως – www.N-A.gr» να προβάλλεται στη μαύρη λίστα των «κυβερνομούτσων με την σβάστικα» που συνέταξε ο Τάσος Τσακίρογλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία’ στις 17 Αυγούστου 2008. Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, μάλιστα, το τοπίο είναι δραματικά γαρνιρισμένο με φωτογραφίες από τις διάφορες ιστοσελίδες που αναφέρει καθώς και με μία τεράστια σβάστικα.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο αρθρογράφος ή/και η σύνταξη της εφημερίδας είναι πασιφανές. Προσπαθούν ξεκάθαρα να συκοφαντήσουν την ιστοσελίδα μας, συνδέοντας την με την ακροδεξιά και τον νεοναζισμό, διότι η κριτική που ασκούμε στο σύστημα είναι τόσο συντριπτική, τεκμηριωμένη και άμεση στα συμπεράσματά της. Ειδ’ άλλως, πως εξηγούνται οι ατεκμηρίωτες διασυνδέσεις που κάνει με άσχετες μεταξύ τους ιστοσελίδες, και τα αφελή συμπεράσματα που εξάγει όσον αφορά το τί λένε και το τί κάνουν.

Ο κ. Τσακίρογλου προσπαθεί εντέχνως μεν, ατυχώς δε, να υποβαθμίσει και να διακωμωδήσει τις αναλύσεις και τα συμπεράσματά μας παρουσιάζοντας μας ως «συνωμοσιολόγους». Χρειάζεται αρκετή δόση θράσους, πραγματικά, να εξαπολύσεις μια τέτοια κατηγορία εναντίον της ‘Νοητικής Αντιστάσεως’, που από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της τον Φεβρουάριο του 2003, μέχρι και σήμερα, δεν παραλείπει ΠΟΤΕ να αναφέρει, με απαράμιλλη σχολαστικότητα, τις πλήρεις πηγές των όσων παραθέτει, είτε πρόκειται για πρωτογενείς πηγές συμβάντων και αναφορών, είτε δευτερογενείς και τριτογενείς, είτε πρόκειται για αναλύσεις και συμπεράσματα τρίτων. Δεν βρέθηκε ποτέ ΚΑΝΕΙΣ ως τώρα να αμφισβητήσει αυτή μας την πρακτική και δεν θα δεχθούμε από τον κ. Τσακίρογλου να το κάνει τώρα.

Εμείς δεν είμαστε ελληνοκάπηλοι τηλέμπορες πακεταρισμένης «συνωμοσιολογικής» μπουρδολογίας. Τα όσα λέμε εδράζονται αυστηρά σε στοιχεία και λογικά επιχειρήματα. Τι ακριβώς από τα όσα λέμε, που αφορούν είτε την Ελλάδα, είτε την Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι «συνωμοσιολογία»;

Μήπως το ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ανήκει στο παλαιότερο πολιτικό τζάκι της χώρας [25/06/2008]; Μήπως το ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 7 Απριλίου 1993 αποδέχθηκε για όνομα της Βαρντάσκα το «Π.Γ.Δ. Μακεδονίας», προλαβαίνοντας Αμερικάνους, Ευρωπαίους και Ασιάτες [01/06/2008]; Μήπως το ότι ο πρώην Τούρκος ΥΠΑΜ δήλωσε, για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ότι «αν δεν πετάμε μεταξύ των 6 και των 10 μιλίων σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της Ελλάδας» [11/07/2003]; Μήπως το ότι η γερμανική αστυνομία αναβιώνει πρακτικές της Stasi, χρησιμοποιώντας την τεχνική του «οσμητικού profiling» [24/05/2007]; Μήπως το ότι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δημόσια παραδέχθηκαν ότι έκαψαν, κατόπιν διαταγών, ελληνικά δάση [01/09/2007]; Μήπως το ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου κάτι τέτοια τα θεωρεί «ασύμμετρες ανοησίες», αλλά ο ίδιος μίλησε από τον Μάιο του 2002 (πέντε χρόνια δηλαδή πριν τον Βύρωνα Πολύδωρα) περί «ασύμμετρων απειλών» [08/09/2007]; Μήπως το ότι τα έγγραφα του Foreign Office τεκμηριώνουν ότι το ΑΚΕΛ μαζί με τον Γλαύκο Κληρίδη μαχαίρωναν πισώπλατα τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στο μετεισβολικό Εθνικό Συμβούλιο [15/02/2008], ή μήπως το ότι το ΑΚΕΛ το νομιμοποίησαν οι ιμπεριαλιστές, αποικιοκράτες Αγγλοι όταν αποχωρούσαν το 1959 από την Κύπρο [03/02/2008]; Μήπως το ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει την ελληνική σημαία» [21/11/2003]; Μήπως το ότι ο μεγάλος Τούρκος ποιητής και κομμουνιστής Ναζίμ Χικμέτ κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να πυκνώσουν τις τάξεις της ΕΟΚΑ για κοινό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα κατά των Άγγλων, την στιγμή που το ΑΚΕΛ τον καταδίκαζε [01/04/2008]; Μήπως το ότι σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ οικοδομούνται στρατόπεδα συγκεντρώσεως αντιφρονούντων και έγγραφα του στρατού μιλούν για τάγματα εργασίας [18/02/2007]; Μήπως το ότι οι Τούρκοι τρομοκρατούν τους μουσουλμάνους Πομάκους της Θράκης [04/05/2007]; Μήπως το ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ρουφιάνους μέχρι και στα ταμεία των υπεραγορών [30/03/2007]; Μήπως ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συναντάται κάθε χρόνο και προς τούτο υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια και στοιχεία που επιβεβαιώνουν την υλοποίηση των σχεδίων και των στόχων της [06/06/2005]; Μήπως το ότι στο Ισραήλ συνελήφθησαν Εβραίοι νεοναζί [13/09/2007]; Μήπως το ότι οι απαρχές της εφεύρεσης του “μακεδονικού” εθνους ξεκινούν με την επανάσταση του Ίλιντεν το 1903 και όχι, όπως υποστηρίζουν λυσσασμένα ορισμένοι ακροδεξιοί κύκλοι, από τον Τίτο το 1944 [23/02/2008]; Μήπως το ότι ο Κόφι Ανάν παραδέχθηκε ότι το «σχέδιο λύσης» του για την Ρουάντα οδήγησε σε γενοκτονία 800,000 ανθρώπων το 1994 [31/03/2004];

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε άπειρα δημοσιεύματα μας, αλλά δυστυχώς η κριτική του κ. Τσακίρογλου δεν αντικρούεται με επιχειρήματα, ακριβώς διότι δεν εδράζεται σε αυτά αλλά περιορίζεται στην λασπολογία. Η ‘Νοητική Αντίστασις’ “ευθύνεται” μόνο για τα συμπεράσματα, τα επιχειρήματα και τις ειδήσεις που αυτή φέρνει στο φως. Αν ο κ. Τσακίρογλου διακρίνει συνωμοσιολογία σε κάποια από τις πηγές μας, ας κάνει τα παράπονά του στην πηγή, και ας μας ενημερώσει και εμάς να ανασκευάσουμε οποιαδήποτε αναληθή πληροφορία.

Βεβαίως, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, αν και προσπαθεί να μας σπιλώσει προσάπτωντας μας την κατηγορία του «συνωμοσιολόγου», δεν μας λέει ο ίδιος με τι κριτήρια και στην βάση ποιων τεκμηρίων και στοιχείων έβγαλε το συμπέρασμα ότι όλες οι ιστοσελίδες που αναφέρει αποτελούν, τρόπο τινά, μια συντονισμένη προσπάθεια, που εκπορεύεται, όπως αφήνει έντονα να νοηθεί, από ένα αόρατο κέντρο με σκοπό να «ψαρέψει νέους που είναι δυσαρεστημένοι από το πολιτικό μας σύστημα». Μήπως τελικά αυτογελοιοποιείστε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο κ. Τσακίρογλου; Πήπως γίνεστε εσείς τελικά ο καταγέλαστος συνωμοσιολόγος με αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα; Τι θα μας πείτε μετά; Ότι είδατε και ούφο στην αυλή σας χθες βράδυ;

Εν πάση περιπτώση όμως, τίθεται σοβαρό θέμα αντικειμενικότητας και επαγγελματισμού τόσο για την ‘Ελευθεροτυπία‘, όσο και για τον κ. Τάσο Τσακίρογλου προσωπικά. Πώς είναι δυνατό να γράφονται και να δημοσιεύονται τέτοια ψέματα στην ‘Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία’, χωρις να τηρούνται έστω στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Αν σε ένα μικρό θέμα όπως η παρουσία διαφωνούντων στο διαδίκτυο παρουσιάζεται μέσα από ένα τέτοιο διαστρεβλωτικό πρίσμα, πραγματικά αναρωτιόμαστε με πόση σοβαρότητα και εμπιστοσύνη μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το σύνολο των ειδήσεων και των αναλύσεων της εφημερίδας.

Το θέμα βέβαια αποκτά μεγαλύτερη ακόμη βαρύτητα εκεί που μαθαίνουμε ότι ο κ. Τσακίρογλου, ως συνδικαλιστής, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΗΕΑ για το 5ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με τον συνδυασμό «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» [ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωση 11/04/2008]. Αξιέπαινη η συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες και την επικροτούμε. Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού: ο εν λόγω συνδυασμός φέρεται να είναι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ‘Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού κ. Λάμπρο Τσουκνίδα, «παράταξη στην οποία δραστηριοποιούνται δημοσιογράφοι από τον ευρύτερο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αλλά και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ» [Lexidia.pblogs.gr, 18/04/2008]. Ο κ. Τσακίρογλου, δηλαδή, συμμετέχει σε ένα πολιτικό συνδυασμό στον οποίο δύο από τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους, για παράδειγμα, είναι ο κ. Δημήτρης Τρίμης του «Ιού» της ‘Ελευθεροτυπίας’ και ο κ. Τάκης Καμπύλης της ‘Καθημερινής’, γνωστοί αμφότεροι για την άτεγκτη και αφοριστική ιδεολογική γραμμή που ακολουθούν σε διάφορα εθνικά και κοινωνικά θέματα. Το συμπέρασμα είναι, λοιπόν, αμείλικτο: Πώς ακριβώς νομιμοποιείται ο κ. Τσακίρογλου να ασκεί ιδεολογική και πολιτική κριτική, με ψευδολογίες, λάσπη, συνωμοσιολογία και με τεχνικές που αντιβαίνουν κάθε κανόνα δεοντολογίας και αντικειμενικότητας, όταν ο ίδιος φέρεται να ανήκει σε ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό ρεύμα, το οποίο μάλιστα εκφράζεται και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Μήπως, τελικά, κάποιοι άλλοι «ψαρεύουν σε θολά νερά», όχι από το διαδίκτυο, αλλά μέσα από τις εφημερίδες;

Εξίσου ανέντιμη και βαθύτατα προσβλητική είναι και η προσπάθεια στιγματισμού μας, συσχετίζοντάς μας με ακροδεξιούς και νεοναζιστικούς κύκλους. Προκαλούμε έντονα τον κ. Τσακίρογλου να αποδείξει σε ποιο κείμενο της ιστοσελίδας μας εκφράζουμε εμείς τέτοιες απόψεις. Ας μας το υποδείξει για να απολογηθούμε ΑΜΕΣΩΣ. Αλλιώς ας μας ζητήσει ένα μεγάλο και ειλικρινές συγγνώμη. Η προσπάθεια ακύρωσης του πολιτικού λόγου της ‘Νοητικής Αντιστάσεως’ μέσω της ταύτισής της με τον ρατσισμό και τον ολοκληρωτισμό εκλαμβάνεται από μας ως ένα φανερό πλέον σημάδι πανικού της ντόπιας διεθνιστικής (και εντόνως φασίζουσας) ούτω καλούμενης “διανόησης” που θορυβήθηκε από την γνήσια, έντιμη, ανιδιοτελή και προπάντων αχαλίνωτη δράση των Ελλήνων ιστολόγων οι οποίοι καθημερινά από τις ιστοσελίδες τους κονιορτοποιούν τα ψεύδη του κατεστημένου.

Αν είμασταν «φασίστες», «ακροδεξιοί» και «νεοναζί» κ. Τσακίρογλου, ενδεχομένως να επικροτούσαμε ακραίες και βίαιες ενέργειες κατά των υποθετικών πολιτικών μας αντιπάλων. Το αντίθετο. Όταν για παράδειγμα στις αρχές Ιουλίου 2008 σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά η ιστοσελίδα μας καταδίκασε «απερίφραστα και μετά βδελυγμίας την βομβιστική επίθεση κατά των γραφείων» του κόμματος [Νοητική Αντίστασις, 05/07/2008], σε αντίθεση με ακραίους κύκλους, όπως αυτοί εκφράζονται από άτομα σαν τον Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο που θεωρεί πως «συγκεκριμένα ‘ποσά’ βίας» είναι αναγκαία για τους ιδεολογικούς τους σκοπούς και την «υπόθεση που υπερασπίζονται» [Αυγή, 20/06/2008].

Η προσπάθεια συκοφάντησης της ‘Νοητικής Αντιστάσεως’, αλλά και γενικότερα της κάθε εποικοδομητικής (και όχι μηδενιστικής) αντίστασης που ασκείται στο κατεστημένο μέσω του διαδικτύου, δια της ταυτίσεώς της με ακραίους κύκλους με τους οποίους όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά είναι μάλιστα και σε τεράστια ιδεολογική ρήξη, φανερώνει την ανησυχία του συστήματος. Το άρθρο του κ. Τσακίρογλου προστίθεται και αυτό στην προσπάθεια πνευματικής κατατρομοκράτησης των διαδικτυακών αντιφρονούντων, όπως επιχείρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Κρεμμυδάς που ζητούσε την «διασφάλιση της δημοκρατικότητας του ίντερνετ» με τέτοιο τρόπο που, περιέργως, να “αντισταθμίζεται” η, κατ’ αυτόν, επικίνδυνη «’πατριωτική’ προπαγάνδα» [Τα Νέα, 24/07/2008]. Η δε Ξένια Κουναλάκη, κόρη του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Πέτρου Κουναλάκη, απεκάλεσε τους αντιφρονούντες ιστολόγους ως «ιερόδουλες του κυβερνοχώρου» και ως κοινούς αντιγραφείς κειμένων, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε ανερυθρίαστα αντιγράψει (χωρίς καν αναφορά της πηγής!) το κείμενο της από την αμερικανίδα συγγραφέα Sarah Boxer [Νοητική Αντίστασις, 19/07/2008]!

Βέβαια η προσπάθεια αποκλεισμού της όποιας πολιτικής διαφορετικότητας δεν είναι ένα τοπικό, ελλαδικό φαινόμενο. Τέτοιες φωνές ακούγονται έντονα πλέον και στην ΕΕ, και στις ΗΠΑ, και αλλού στον κόσμο, τόσο από τους «διανοούμενους» του κατεστημένου, όσο και από τις πανικόβλητες κυβερνήσεις που βλέπουν πως η αμεσότητα, η αναρχία και η γνήσια δημοκρατικότητα του διαδικτύου εκβαραθρώνουν καθημερινά τα πελώρια ψεύδη τους. Και αυτά διότι, όπως γράφαμε στις 19 Ιουλίου 2008:

Η «μερίδα πολιτών που γαλουχήθηκαν με την ψευδαίσθηση ότι η πατρίδα είναι οι κάμποι», και που πολλοί απ’ αυτούς τυγχάνουν να είναι και ιστολόγοι, έχουν ανώτερα ιδανικά από τα δικά σας. Πιστεύουν σε άλλα πράγματα πέρα και πάνω από τους εμετικούς κομπλεξισμούς σας. Είναι πράγματα ωραία, πράγματα διαχρονικά, πράγματα αιώνια. Και είναι πράγματα που δεν μπορούν, γιατί δεν τους επιτρέπουν φυσικά, να τα πουν από την ‘ΝΕΤ’, την ‘Καθημερινή’ ή την ‘Ελευθεροτυπία’. Και αυτό είναι που σας φοβίζει. Σας φοβίζουν οι ιστολόγοι, όχι το σύνολό τους βέβαια, αλλά ξέρετε ότι με ένα άναρχο και παντελώς ελεύθερο μηχανισμό έκφρασης ιδεών όπως το διαδίκτυο μπορούν αναπάντεχα και από το πουθενά να ξεπεταχτούν, πράγμα που ήδη συμβαίνει, άτομα με νου και γνώσεις που έχουν πλέον την τεχνική δυνατότητα, ανέξοδα και μπροστά σε ολόκληρη την Κοινή Γνώμη, να αντικρούσουν το σαθρό ιδεολογικό οικοδόμημά σας, ό,τι και αν είναι, ακροαριστερό, αριστερό, δεξιό και ακροδεξιό, και να βοηθήσουν στο να συντριβεί σαν γυάλινος πύργος.

Αυτό που απαιτούμε, λοιπόν, από τον κ. Τσακίρογλου και την σύνταξη της ‘Ελευθεροτυπίας’ είναι να δημοσιεύσουν την επιστολή μας, και να μας απολογηθούν από την ίδια σελίδα της εφημερίδας για την λασπολογία και την διασύνδεση μας με την ακροδεξιά και τον νεοναζισμό, χώρους οι οποίοι όχι μόνο δεν μας εκφράζουν, αλλά και που είμαστε και σε σύγκρουση μαζί τους. Αν όντως είναι δημοκράτες και όντως πρεσβεύουν φιλελεύθερες αρχές, τότε δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα αντιληφθούν το λάθος τους και θα απολογηθούν σύντομα. Αν όχι, τότε ας μας επιτρέψουν να θεωρούμε το δημοσίευμα καθαρά προβοκατορικό και ύποπτο, με απώτερο σκοπό την σπίλωση και την ακύρωση του πολιτικού μας λόγου, πρακτικές που ευδοκιμούν σε ακροδεξιά ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Εκ μέρους του Επιτελείου της «Νοητικής Αντιστάσεως»
Λάμπρος Γ. Καούλλας
24 Αυγούστου 2008
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΦΑΠΑ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
    ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΙΖΟΥΝ ΧΤΥΠΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]