Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπορικοί περιορισμοί από την Τουρκία στην Ρωσία

Η Τουρκία προκαλεί την "αρκούδα"

Η Τουρκία επέβαλε εμπορικούς περιορισμούς στη Μόσχα, εντείνοντας τις μεθοριακές επιθεωρήσεις στα εμπορεύματα που προέρχονται από τη Ρωσία, έπειτα από παρόμοια απόφαση που εφαρμόστηκε από τα ρωσικά τελωνεία.

Ο τούρκος υπουργός εξωτερικού Εμπορίου δήλωσε ότι τα ρωσικά αγαθά θα υποβάλλονται σε λεπτομερείς ελέγχους στα μεθοριακά τελωνεία σε απάντηση για την πολύ μεγάλη αναμονή των τουρκικών φορτηγών στα ρωσικά τελωνεία.

«Οφείλουμε να απαντήσουμε στους περιορισμούς που επιβάλλονται στις τουρκικές εξαγωγές», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα «δεν επιθυμεί κλιμάκωση της αντιπαράθεσης» και αναμένει μόνο μια ρωσική απάντηση.

Ορισμένοι ειδικοί ερμήνευσαν τους ρωσικούς ελέγχους ως μέτρο αντιποίνων κατά της Τουρκίας επειδή πρόσφατα επέτρεψε να περάσουν αμερικανικά πολεμικά πλοία από τα Δαρδανέλλια και το Βόσπορο προς τη Μαύρη Θάλασσα για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γεωργία.

Η Ρωσία είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. Οι περσινές συναλλαγές των δύο χωρών υπολογίζεται ότι έφτασαν στα 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια (18,9 δισεκατομμύρια ευρώ). Επίσης η Ρωσία είναι ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Άγκυρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]