Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αλβανοί προσπαθούν να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία στο Κόσοβο


Εξολόθρευση της Εκκλησίας

της Τζακοβίτσα και προώθηση

του ανεξάρτητου Κοσόβου



Τις τελευταίες μέρες στο επίσημο σάιτ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εμφανίστηκαν δυο κείμενα εμπνευσμένα με τις πρόσφατες ενέργειες των Αλβανών, διαπραττόμενες με σκοπό την περαιτέρω εξολόθρευση της σερβικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κόσσοβο και τα Μετόχια.

Η πνευματική και πολιτιστική γενοκτονία του σερβικού λαού και της σερβικής κληρονομιάς, την οποία οι Αλβανοί διεξάγουν εντατικά από το 1999, πήρε φόρα τις προηγούμενες μέρες με την επανειλημμένη επίθεση κατά των ερείπιων της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος στην Τζακόβιτσα. Μετά από την ναρκοθέτηση του ναού το 1999 και την απομάκρυνση των ερειπίων της εκκλησίας το 2004, στα τέλη Δεκεμβρίου το 2005 σε αυτό το μέρος τοποθετήθηκε μνημείο του UCK, με αποτέλεσμα τον φθινόπωρο πέρυσι το 2007 να γίνει καθαρισμός του τόπου με δομικά μηχανήματα. Πριν από μερικές μέρες έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης όλων των ιχνών ύπαρξης αυτού του ναού – σύμφωνα με τις γνώσεις της Μητρόπολης τα δομικά μηχανήματα απομάκρυναν τα θεμέλια και άρχισαν την επίχωση του εδάφους (περί του οποίου η Μητρόπολη αμέσως ειδοποίησε και τον βοηθό Επίσκοπο Θεοδόσιο Σίμπαλιτς, στέλνοντας τον να ερευνήσει την περίπτωση) με σκοπό οικοδόμησης πάρκου στην θέση αυτή.

Τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο σάιτ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γραμμένα από τον ίδιο τον βοηθό Επίσκοπο Θεοδόσιο Σίμπαλιτς και τον μοναχό Σάβα Γιάνιτς από το Ντέτσανι, προκαλούν φρίκη και κατάπληξη με τα μηνύματα τα οποία φέρουν και τα οποία κατά παράσπονδο και επιδέξιο τρόπο, με μορφή φροντίδας για την κατεστραμμένη σερβική κληρονομιά, πλασάρονται στον σερβικό λαό.


Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]