Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Επιστρέφει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Τσερβένκοφσκι


Ετοιμάζεται μετωπική σύγκρουση;


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας» (SDSM), αναβάλλει τη διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού, μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον Μάιο του 2009.

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος αυτού. Η απόφαση αναμένεται να πιστοποιηθεί από το έκτακτο συνέδριο του SDSM, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί εντός του τρέχοντος μήνα.

Η εκτελεστική επιτροπή του SDSM αποφάσισε ακόμη να προτείνει στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, να τοποθετηθεί, μέχρι τη λήξη της θητείας του κ. Τσερβένκοφσκι στην προεδρεία της χώρας, εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος, θέση για την οποία θα προταθεί ο εκ των αντιπροέδρων του SDSM και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεφ.

Το SDSM προβαίνει στην εκλογή νέου αρχηγού, μετά την παραίτηση της Ράντμιλα Σεκερίνσκα από την ηγεσία του κόμματος, λόγω της δεινής ήττας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η απόφαση του SDSM για την αναβολή εκλογής νέου ηγέτη, μέχρι τη λήξη της θητείας του κ. Τσερβένκοφσκι, σημαίνει ότι ο τελευταίος, μετά βεβαιότητας, θα αναλάβει τα ηνία της ηγεσίας του κόμματος από τον Μάιο του 2009.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, πρόσφατα, γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της χώρας στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.

Παράλληλα είχε αναφέρει ότι με τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος της χώρας, θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή και στο SDSM από το οποίο προέρχεται, για να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό της χώρας και ηγέτη του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε διατελέσει πρόεδρος του SDSM από την ίδρυση του κόμματος αυτού το 1991 μέχρι το 2004, όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ΠΓΔΜ.

Τον κ. Τσερβένκοφσκι είχε διαδεχθεί στην ηγεσία του SDSM ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι, ο οποίος απομακρύνθηκε από αρχηγός του κόμματος μετά την ήττα του SDSM στις βουλευτικές εκλογές του 2006 και αντικαταστάθηκε από τη Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Το SDSM, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες σε ισάριθμες βουλευτικές εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη κρίση στο εσωτερικό του από τότε που ιδρύθηκε, ως μετεξέλιξη του τότε κομμουνιστικού κόμματος της χώρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]