Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητικό επεισόδιο στην Ίμβρο


Εδώ είναι Τουρκία και γίνονται όλα


φώναζε το μανιασμένο πλήθος

Επίθεση κατά ομογενούς και ενέργειες εκφοβισμού

Παράξενο και προβοκατόρικο επεισόδιο στήθηκε εναντίον του γενικού προξένου της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιμβρο, πριν από λίγες ημέρες, με στόχο τον εκφοβισμό των λιγοστών Ελλήνων που έχουν απομείνει στο νησί.

Όπως αποκαλύπτει η ομογενειακή εφημερίδα «Απογευματινή» (21 Αυγούστου), ομάδα ύποπτων στοιχείων επεχείρησαν να διακόψουν αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του γενικού προξένου Αλέξη Αλεξανδρή στο Σκινούδι, ενώ λίγο πριν είχαν επιτεθεί και εναντίον ομογενούς Ιμβριώτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας καθαιρεμένος διάκος, που χαρακτηρίζεται ως «ταραχοποιό στοιχείο», επικεφαλής, μαζί με έναν πρώην κατάδικο, μιας ομάδας «περιθωριακών» στοιχείων επιτέθηκαν εναντίον του αυτοκίνητου του Ιμβριώτη ομογενούς Θ. Βουλγαρέλη στο Σκινούδι. Ο ομογενής, που βρισκόταν στο χωριό για την προκαθορισμένη εκδήλωση, προσπάθησε να διαφύγει και έξω από το χωριό συνάντησε το αυτοκίνητο του γεν. προξένου και επέστρεψαν όλοι μαζί στο Σκινούδι.

Ο επικεφαλής της ομάδας με μία κάμερα βιντεοσκοπούσε την εκδήλωση και θέλοντας να τρομοκρατήσει τους παριστάμενους απειλούσε ότι θα δώσει το βίντεο στην Αστυνομία.

Ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος ως Κωνσταντινουπολίτης γνωρίζει την τουρκική, επεχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά η ομάδα των παρακρατικών απάντησε με βρισιές και με το σύνθημα «Εδώ είναι Τουρκία και όλα μπορούν να συμβούν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και ήταν γνωστή η επίσκεψη του Ελληνα γενικού προξένου, το αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον συνόδευε κάποια στιγμή πριν από το Σκινούδι... αποχώρησε με το πρόσχημα ότι στο σημείο εκείνο άρχιζε ο χώρος ευθύνης της χωροφυλακής, η οποία φυσικά δεν εμφανίστηκε, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ομάδα των παρακρατικών.

Κατόπιν διαβημάτων που έγιναν πάντως, η αστυνομία συνέλαβε τον καθαιρεμένο διάκο (αφήνοντας ασύλληπτους τους Τούρκους συνεργούς του), εναντίον του οποίου υπεβλήθη μήνυση από τον ομογενή που δέχθηκε την επίθεση.

Τέτοια επεισόδια πάντως, πέραν των σοβαρών ερωτημάτων που προκαλούν για την «ανοχή» των τουρκικών αρχών σε παρακρατικά στοιχεία, παραπέμπουν σε κατευθυνόμενη δράση προκειμένου να εκφοβιστούν οι Ελληνες κάτοικοι της Ιμβρου, αλλά και όσοι τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στο νησί διεκδικώντας και αποκαθιστώντας τις περιουσίες τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]