Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας είναι ο καθρέφτης


Δια ολίγην δόξαν και χρήμα...


Αφορμής δοθείσης από σχόλιο αναγνώστη, που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, καλούμαι να τοποθετηθώ στο διαχρονικό και πάγιο ερώτημα του «Ποιος είναι τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας;»

Στο διάβα της ιστορίας, πολλοί πέρασαν από αυτόν τον τόπο και «αφόδευσαν» παντί τρόπω προκειμένου να ικανοποιήσουν τα σύνδρομα κατωτερότητας τα οποία τους χαρακτήριζαν αλλά και συνεχίζουν να τους χαρακτηρίζουν. Λαοί ομιλώντες την «βαρβαρικήν» προσπάθησαν και εν πολλοίς κατάφεραν να αλλοιώσουν τα πολιτισμικά αλλά και τα εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας μας. Έκλεψαν και κατέστρεψαν οτιδήποτε δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το μεγαλύτερο μέρος, δυστυχώς, των ηθικών αξιών των ανθρώπων του, των Ελλήνων, μεταβάλλοντας την ιστορική τους συνείδησίν των.

Και, δυστυχώς, αυτό ήταν και το μεγαλύτερο χτύπημα, αν και μελετώντας την ιστορία, εύκολα διαπιστώνουμε πως υπήρξαν σε όλες τις χρονικές περιόδους εκείνοι που χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ενεργούσαν εις βάρος του Ελληνισμού και μεταβάλλονταν σε «εφιάλτες»!

Και σήμερα, στις ημέρες μας, συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί οι σύγχρονοι πλέον «εφιάλτες» που ενεργούν εις βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών… Μα, δυστυχώς, τώρα είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Δεν μπορούμε πλέον να δείχνουμε ποιος είναι αυτός που «λανθάνει», λόγω του μεγάλου πλήθους τους, αλλά μπορούμε εύκολα να καταδεικνύουμε ποιος είναι αυτός που ΔΕΝ ενεργεί κακόβουλα για την πατρίδα του, λόγω του μικρού αριθμού τους.

Ο Έλληνας, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας. Ο Έλληνας που δεν συνειδητοποιεί ή που δεν επιθυμεί να συνειδητοποιήσει τις αξίες που κληρονόμησε και που ενεργεί ως μονάδα, περιφρονώντας την αξία της «πόλης». Διαμαρτύρεται και φωνασκεί περί δευτερευόντων και τριτευόντων ζητημάτων, αλλά επί των σημαντικοτέρων «περί άλλων τυρβάζει» και «ποιεί την νήσσαν». Φοβούμενος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που συνεχώς μεταβάλλεται προς το χειρότερο, τοποθετεί ως σημαντικότερον οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσωπική του ωφέλεια και στρέφεται ουσιαστικά κατά των συμφερόντων του τόπου. Αγνοεί πλέον τον φιλανθρωπισμόν και την δημοκρατία και τα επικαλείται ως αγαθά, μόνον όταν τα χρειάζεται ο ίδιος, ενώ παντελώς αδιαφορεί επί τούτων όταν ευρίσκεται εις την «αντιπέραν όχθην».

Ποιος είναι εκείνος που θα παραδεχθεί ειλικρινώς ότι η Ελλάδα περιβάλλεται από μεγάλους κινδύνους και δεν θα αναφερθεί εις τον μεγαλύτερον εξ αυτών, ο οποίος ευρίσκεται εντός των συνόρων και όχι περί αυτών;

Ποιος είναι εκείνος που θα ρίξει το ανάθεμα στους σύγχρονους επιβουλευτάς του τόπου και θα αγνοήσει τον ιδικόν του ανάρμοστο τρόπο ζωής που συνεπικουρεί αλλά και που ξεπερνά τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις ακόμη και του μεγαλυτέρου ανθέλληνος;

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα είναι ο ίδιος του ο εαυτός, που δεν επιθυμεί να αποδεχθεί το χρέος του προς τους προγόνους και που με την εγκληματική του αμέλεια, αλλά και απάθεια, μεγιστοποιεί τους κινδύνους των ημερών και ενδυναμώνει τις προσπάθειες των «επιβουλευτών».

Βασικός συντελεστής και πρωταγωνιστής των πάσης φύσεως δεινών των ημερών μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, που ενδεδυμένος την στολήν του αδιαφόρου «εφιάλτη» ανοίγει (έσωθεν) τις θύρες και παραδίδεται εις την βορά των παλαιών και νέων εχθρών του δια ολίγα αργύρια ή ελαχίστην δόξαν…

Ανώνυμος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]