Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογοητευμένος ο Τσερβένκοφσκι από την πολιτική του Γκρούεφσκι


Τσερβένκοφσκι:



Δεν είναι ενθαρρυντικά


τα μηνύματα


για την ευρωπαϊκή μας πορεία




Στη διαπίστωση πως η νέα πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ συμβάλει ώστε τα μηνύματα που αποστέλλονται προς την ΠΓΔΜ και αφορούν τη φορά αυτή την ευρωπαϊκή της πορεία να μην είναι ενθαρρυντικά προέβη ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Είναι σαφές ότι τα εμπόδια που θέτει η Ελλάδα στην ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στερούνται νομιμότητας και αντιβαίνουν στις αρχές, θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου καταλήξουμε σε κοινώς αποδεκτή λύση για το συγκεκριμένο επιβληθέν θέμα» σημείωσε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στα Σκόπια για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της ΠΓΔΜ.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, εμμέσως πλην σαφώς, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις πρόσφατες επισημάνσεις του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι ότι η χώρα έχει τη δυναμική να αναπτυχθεί και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, ακόμη κι αν μείνει για πολύ καιρό ακόμη, εκτός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τέλος, από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ ανακοινώθηκε ότι ο κ. Τσερβένκοφσκι θα έχει αύριο συντονιστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει της επίσκεψης στα Σκόπια του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]