Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιράν: Τους συνέλαβαν και τους βασάνισαν επειδή έγιναν χριστιανοί



"Την επόμενη φορά θα κατηγορηθείς

για αποστασία αν δεν σταματήσεις

με τον Ιησού σου..."

Στο ΙΡΑΝ συνέλαβαν, βασάνισαν και απείλησαν ένα ζευγάρι που πίστεψε στον Χριστό πριν περίπου 3 μήνες.

Αστυνομικοί τους συνέλαβαν στο σπίτι τους, αφήνοντας το 4χρονο κοριτσάκι τους μόνο, άρρωστο και αφύλαχτο, απειλώντας τους ότι θα το βάλουν σε ίδρυμα.

Χριστιανική πηγή από το Ιράν, αναφέρει ότι η 24-χρονη Tina Rad κατηγορήθηκε για «δραστηριότητες ενάντιες στην αγία θρησκεία του Ισλάμ» για διάβασμα της Βίβλου με Μουσουλμάνους στο σπίτι της στην ανατολική Τεχεράνη και για προσπάθεια να τους προσηλυτίσει.

Επίσης ο 31-χρονος σύζυγός της, Makan Arya κατηγορήθηκε για «ενέργειες ενάντια στη δημόσια ασφάλεια»...

Οι αρχές τους κράτησαν για 4 ημέρες σε μια άγνωστη φυλακή, από όπου βγήκαν έχοντας μώλωπες από βαριά χτυπήματα, με την Rad “πολύ άρρωστη” και ανίκανη να περπατήσει, αναφέρει η πηγή.

Η Rad αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή εγγύησης $30,000 και ο σύζυγός της με $20,000.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα για την καταβολή των εγγυήσεων τα έδωσε ο πατέρας του Arya, υπό τον όρο ότι ο γιος του θα χωρίσει τη Rad.

«Την επόμενη φορά μπορεί να κατηγορηθείς και για αποστασία, αν δεν σταματήσεις με τον Ιησού σου», είπε μια αστυνομικός ασφαλείας στην Rad κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, οι Μουσουλμάνοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν άλλη θρησκεία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να εκτελεστούν, με την πιθανότητα κάτι τέτοιο να γίνει και υποχρεωτικό.


Η αστυνομία προειδοποίησε τη Rad ότι αν αυτή και ο σύζυγός της συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατ’ οίκον εκκλησία και να κάνουν μαθήματα της Βίβλου, μπορεί να φυλακιστούν για «μεγάλ
ο χρονικό διάστημα» και να χάσουν την κόρη τους.
Αστυνομικός είπε στην Tina κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι αν δεν συνεργαστεί και δεν του πει ονόματα και διευθύνσεις, δεν θα ξαναδεί την κόρη της για πολύ καιρό.

«Την επόμενη φορά που θα σε πιάσουμε, θα χάσεις ολόκληρη την οικογένειά σου για πάντα», αναφέρει πηγή ότι της είπαν, καθώς και ότι θα βάλουν την κόρη τους σε θρησκευτικό ίδρυμα..

Η κατηγορία κατά του Makan Arya για «ενέργειες ενάντια στη δημόσια ασφάλεια» βασίστηκε στο ότι επέτρεψε τη διεξαγωγή μαθημάτων της Βίβλου με Μουσουλμάνους στο διαμέρισμά του και ότι πηγαίνει σε κατ’ οίκον εκκλησία.

Η συνέχεια εδώ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ka8e pimenas 8eli ta provata tu. Alla aftos o pimenas den afini ta provatatu na apomakrin8un ta sfazi lol. Ta kaimena ta atoma edosan ena soro lefta giato tpt gia mia ekmetaleftiki eteria no2 sto onoma tu xristu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]