Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία υπερεξοπλίζεται - Προς τι αυτή η προετοιμασία;


Αναβάθμιση



της ρωσικής ισχύος



Επανέρχεται στο προσκήνιο η ρωσική πρόταση για την οικοδόμηση μιας ευρείας Συμμαχίας με τη συμμετοχή χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία, στο Μόνιμο Μεικτό Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απαρτουράι υπογράμμισε ότι η Συμμαχία δεν μπορεί να προβεί σε σχόλια έως ότου ακούσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ως βασικός λόγος για την προώθηση ενός τέτοιου νέου συμφώνου ασφαλείας προβάλλεται το επιχείρημα πως η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον πληθώρα προβλημάτων. «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή ασφάλεια βρίθει προβλημάτων, από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ μέχρι την παράνομη μετανάστευση, τη διακίνηση ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία», σύμφωνα με τη ρωσική πρόταση.
Επιπλέον, η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή μέσω του διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού Βλ. Βισότσκι τα σχέδια για την ανανέωση του Ναυτικού της, με την κατασκευή
6 νέων αεροπλανοφόρων και τη βελτίωση του στόλου των πυρηνικών υποβρυχίων με την αναβάθμιση της κλάσης Borey (Борей) τα οποία θα αποτελούν το πυρήνα των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ως το 2040.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]