Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το θέμα της ονομασίας επαναφέρει η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια


"Εκμεταλλευτείτε τις περιστάσεις"


Η Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, κάλεσε την ΠΓΔΜ να εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις των μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβριο.

«Υπάρχουν προτάσεις τις οποίες η «Μακεδονία» πρέπει να εξετάσει με τον κ. Νίμιτς. Προτάσεις οι οποίες προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και μπορούν να αποτελέσουν βάση περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Ελπίζουμε να γίνει κάτι τέτοιο και να επιλυθεί το πρόβλημα. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη «Μακεδονία"», πρόσθεσε η κ. Μιλοβάνοβιτς σε συνέντευξή της σε ιδωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναφερόμενος στην πρόσφατη επιστολή της ηγεσίας των Σκοπίων προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ηγεσία των Σκοπίων αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Αντί να αλλάξει τακτική μετά την προσβλητική για τα Σκόπια απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο για το θέμα της ύπαρξης δήθεν «μειονότητας», επανήλθε χθες με νέα επιστολή αυτή τη φορά προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι Μουν.

Είναι φανερό ότι η ηγεσία των Σκοπίων βρίσκεται μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο. Και είναι επίσης φανερό ότι αν δεν αλλάξει εγκαίρως τακτική, θα το μετανιώσει πολύ σκληρά».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]