Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαικισμός ή Άγνοια;

Γινόμαστε λαϊκιστές, όταν κολακεύουμε, χαϊδεύουμε αυτιά, κατηγορούμε εύκολα και άκοπα χωρίς στοιχεία για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια απληροφόρητων ανθρώπων. Άλλοτε για να περάσουμε πιο εύκολα τις απόψεις μας αφού λαϊκίζοντες θα γίνουμε αρεστοί και αυτές θα εισακουσθούν με συμπάθεια. Όμως ο Λαϊκισμός, δεν είναι Άγνοια.

Διότι. Οι λαικισταί, γνωρίζουν καλώς, (δεν αγνοούν) ότι αυτά που υποστηρίζουν είναι αναληθή, ανακριβή αλλά τα διατυπώνουν και τα ξαναδιατυπώνουν, έως ότου εκτός από αρεστά γίνουν και πιστευτά. Αντιθέτως, αυτός που αγνοεί, διατυπώνει τις απόψεις του θεωρώντας ότι η γνωμη του είναι σωστή, ενώ σφάλλει εν αγνοία του. Αλλα είναι πάντοτε οι εντυπώσεις, που προσμετρούν σε μια ευκαιριακή σύγκρουση, με βαρύτητα μεγαλύτερη από το κύρος της Αλήθειας, εφ’ όσον αυτή πολύ αργότερα θα γίνει γνωστή, ενώ το αποτέλεσμα της συγκρούσεως θα έχει κριθεί από τις εντυπώσεις...

Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα που κόστισε Ανθρώπινες ζωές. Χωρις να γνωρίζουμε τι και πως, έχουμε έτοιμη προκατασκευασμένη ετυμηγορία.Το δυστυχημα το αποκαλούμε δολοφονια ή Έγκλημα, ενώ στην πραγματικότητα εμείς οι ίδιοι δολοφονούμε την Αλήθεια, αφού δεν ψάχνουμε καν να την βρούμε... Ίσως κιόλας να μην μας ενδιαφέρει καθόλου η Αλήθεια και απλώς να θέλουμε να εκφράσουμε το μίσος μας, σ’ αυτό που δεν μπορέσαμε να γκρεμίσουμε..

Και δεν εννοώ τους βουλευτές. Γιατί αυτούς τους ψηφίζει κάλως ή κακώς η συντριπτική πλειοψηφία, και μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε ή να τους μαυρίσουμε, δηλαδή να τους ''γκρεμίσουμε" όλους... Εννοώ την Δικαιοσύνη, όταν τους Νόμους της παρομοιάζουμε με " τανκς". Εννοώ το Αστικό Κράτος όταν το παραλληλίζουμε με Χούντα... Αυτό που είναι με τα καρκινογενη ελαττώματά του, αλλα σε μια υπαρκτή Δημοκρατία, που έχουμε βαλθεί τόσο φιλότιμα να γκρεμίσουμε... Όταν γινόμεθα συν-καταστροφείς των θεμελίων του, χάριν ενός πρωτόγονου λαϊκισμού.

Ο Ριζοσπάστης, γνωστός για την «δίψα» του για «αντικειμενική» (όπου αντικειμενική για τον Ριζοσπάστη σημαίνει Κομμουνιστική), αυθεντία στον Λαϊκισμό και την αποπληροφόρηση, το περιγράφει ως εξής:

«..Έγκλημα στη ζώνη με 8 νεκρούς… Εργατικό δικαστήριο, να καθίσει στο σκαμνί .. κυβέρνηση, εργοδοσία και τα κόμματά της. Το έγκλημα θανάτου των οχτώ εργατών ζητά και πρέπει να βρει τιμωρία από την εργατική τάξη»

Δηλαδή ο "νταβατζής" της Εργατικής Τάξης, προχώρησε λίγο περισσότερο, από πολλούς χριστιανούς εξ "ημών": Το ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, εβάπτισε ΕΓΚΛΗΜΑ, Την Δικαιοσύνη ήδη την υποκατέστησε με το Εργατικό Δικαστήριο και Εισαγγελέα όρισε την Εργατική Τάξη.

Κάθε σκεπτόμενος Ελληνας καταλαβαίνει που στοχεύει αυτός ο Λαϊκισμός. Είθε να ήταν η άγνοια...

Ιασων

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]