Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντυπωσιακή "προσφορά" υπερπυραύλου απ΄ τoν "φίλο" Νικολά..


Με νέα πρόταση προς την Αθήνα επανήλθε η κυβέρνηση Νικολά Σαρκοζί: αποδεσμεύει τους «Σκαλπ-Ναβάλ», αν πάρουμε τις γαλλικές φρεγάτες..Έτσι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που η Γαλλία της αποδεσμεύει προς πώληση στρατηγικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς!

Μετά την υπόθεση των Σκοπίων και τη στάση της Γαλλίας και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η γαλλική κυβέρνηση επανήλθε με νέα επίθεση, αυτή τη φορά όμως με αυτονόητα ανταλλάγματα. Η ανακοίνωση ότι, αν η Ελλάδα αποφασίσει να πάρει τις γαλλικές φρεγάτες, έχει την άδεια να βάλει επάνω και τους πυραύλους «Σκαλπ ναβάλ» -με βεληνεκές 1.000 χιλιόμετρα- έκανε αίσθηση τόσο στο ελληνικό όσο και σε ξένα πεντάγωνα.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζεται στρατηγικό. Αυτό, διότι αλλάζει τα αμυντικά δεδομένα της χώρας που το διαθέτει και κυρίως αλλάζει την ισχύ δυνάμεών της πολλαπλασιάζοντάς την πολλές φορές.
Τα όπλα αυτά, μέχρι σήμερα, τα διαθέτουν ελάχιστες χώρες στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα και μέχρι τώρα δεν δίνονται άδειες εξαγωγής τους σε άλλες. Οι αντίστοιχοι αμερικανικοί πύραυλοι είναι οι γνωστοί από τους πρόσφατους πολέμους «Τόμαχοκ», που εκτοξεύονταν από τα αμερικανικά πλοία, από ασφαλή απόσταση, εναντίον της Βαγδάτης και πόλεων του Αφγανιστάν. Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα οπλικά συστήματα μόνο στο Ισραήλ και το Κογκρέσο δεν εγκρίνει άλλες άδειες. Η προμήθεια των νέων φρεγάτων από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα και ενδιαφερόμενες χώρες είναι η Ολλανδία, η Αμερική, η Γερμανία και φυσικά η Γαλλία. Η προμήθεια θα γίνει με διακρατική συμφωνία και για τον λόγο αυτό η γαλλική κρατική εταιρεία ίδρυσε από χθες τα γραφεία της στην Αθήνα, ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε επαφή με το ελληνικό υπουργείο χωρίς ενδιάμεσους...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]