Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορούν να αποκαλούνται όπως θέλουν, εκτός από Μακεδονία. ΤΕΛΟΣ!

Όποιος διαπραγματευτεί με τη λέξη "Μακεδονία" πρέπει να θεωρείται εθνικός μειοδότης


Μία πρέπει να είναι πλέον η εθνική γραμμή της Ελλάδας απέναντι στην ονομασία των Σκοπίων, μετά τις ξεκάθαρες προθέσεις της Ουάσινγκτον να μας βάλει φωτιά, με τις δηλώσεις επίσημων εκπροσώπων της περί ύπαρξης «Μακεδονικής εθνότητας» και «Μακεδονικής γλώσσας».

Απόψεις που δείχνουν ότι η «βαλίτσα» πάει πολύ μακριά. Αποκαλύφθηκε ουσιαστικά ποιος είναι ο στόχος που κρύβουν πίσω απ' την επιμονή για την ιδιοποίηση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Ο κ. Καραμανλής, που ως πρωθυπουργός χειρίζεται το θέμα, πρέπει να αναθεωρήσει τα περί σύνθετης ονομασίας. Ένα και μόνο όνομα δεχόμαστε για τα Σκόπια. Όνομα που δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία». Τελεία και παύλα. Διαφορετικά το μέλλον θα είναι ζοφερό. Τα σημερινά ελληνικά σύνορα κάθε άλλο παρά είναι διασφαλισμένα από τη στιγμή που ο σπόρος για ένα ενιαίο κράτος με τίτλο «Μακεδονία» φυτρώσει σε κάποια χρόνια... Και μετά... Αλλά καλύτερα ας μην το σκεφτόμαστε. Τα λέμε με κάθε αίσθημα ευθύνης. Χτυπάμε ΚΑΜΠΑΝΑ. Τα περί «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικού έθνους» δεν τα λένε τυχαία... Κάτι έχουν στο μυαλό τους. Από τη στιγμή που κι εμείς συναινέσαμε σε αλλαγή συνόρων. Ακόμη και στη γειτονιά μας.

Όχι στον Νίμιτς

Η αλλαγή γραμμής, για να περιφρουρηθεί, συνδέεται μ’ έναν δεύτερο κρίσιμο όρο. Δεν δεχόμαστε άλλο τις υπηρεσίες του αμερικανού «διαπραγματευτή» κ. Νίμιτς. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του. Ένας διαπραγματευτής φροντίζει να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά, να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εμείς κάνουμε οδυνηρά βήματα πίσω. Οι Σκοπιανοί συνεχώς σκληραίνουν. Και το παράδοξο είναι ότι σκληραίνει και ο... διαπραγματευτής, εκτελώντας τις εντολές του Μπους. Κάθε νέα πρόταση, χειρότερη για την Ελλάδα.

Το Βουκουρέστι διέψευσε όλες εκείνες τις Κασσάνδρες που έβλεπαν θύελλες, λιμούς, καταποντισμούς, αν βάζαμε βέτο. Το Βουκουρέστι έστειλε μήνυμα ότι και οι μικρές χώρες έχουν φωνή. Και κανένας δεν μπορεί να τις φιμώσει.

Μπορούμε λοιπόν. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν, πάση θυσία, το αύριο της πατρίδας, όπου έχει σύνορα. Και αυτό σημαίνει ότι τα Σκόπια στην ονομασία τους δεν θα έχουν τη λέξη «Μακεδονία». Αλλιώς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση γιοκ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]