Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καραμανλής: Κάνει παιχνίδι με την Ρωσία

Ο,τι είναι η Τουρκία για τις ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας (στρατηγικός εταίρος και πέρασμα προς τις ευρωπαϊκές αγορές) γίνεται για τη Ρωσία η Ελλάδα.

Στον ανταγωνισμό Μόσχας - Ουάσιγκτον για τη διανομή σφαιρών επιρροής στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, η ελληνική ενεργειακή πολιτική κάνει την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της ρωσικής πλευράς.
Η συχνότητα των επαφών Καραμανλή - Πούτιν τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι από μόνη της ο κύριος λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θεωρείται ανυπάκουη από το «βαθύ» Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο κ. Κώστας Καραμανλής κοιτάζει προς τη Μόσχα έχοντας στη μνήμη ότι η πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην πρώην Σοβιετική Ενωση έγινε από το θείο του το 1979 και τη βεβαιότητα ότι έχει κάτι να κερδίσει για την υστεροφημία του.
Ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν θα συζητήσουν για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream (στις 29 Απριλίου στη Μόσχα) γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο ευθέως ανταγωνιστικό προς τις αμερικανοτουρκικές επιδιώξεις στον τομέα της ενέργειας.
Με τον αγωγό αυτό παρακάμπτονται η Ουκρανία και η Τουρκία, ενώ μειώνεται η σημασία του αγωγού TGI (Ελλάδας - Τουρκίας - Ιταλίας) και του υπό προώθηση (από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ) Nabucco ως ενεργειακών οδών για τη μεταφορά αερίου της Κασπίας στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η ελληνική πλευρά συμφώνησε να ενταχθεί στον South Stream για να ξεφύγει από τον κίνδυνο κλεισίματος της στρόφιγγας από την τουρκική εταιρία φυσικού αερίου BOTAS και για να εμπεδωθεί η στρατηγική συμμαχία με την αναδυόμενη Ρωσία, που απαλλάσσει την ελληνική εξωτερική πολιτική από το μονοδιάστατο προσανατολισμό των τελευταίων ετών.
Ο Καραμανλης θεωρει οτι το μονο πραγματικο προβλημα της χωρας ειναι ο ελληνοτουρκικος πολεμος.
Η Τουρκια συνιστα τη μεγαλυτερη και σημερα μοναδικη απειλη
για την ευημερια αλλα και την ασφαλεια της Ελλαδας.
Τα περι ελληνοτουρκικης φιλιας ειναι παραμυθια της χαλιμας.
Στο πλαισιο αυτου του αμειλικτου ανα τους αιωνες πολεμου ο μοναδικος (εκ των γεωπολιτικων και αλλων πραγματων) συμμαχος της χωρας ειναι η Ρωσια.
Αυτο πρεσβευει η Καραμανλικη σχολη σκεψης στην εξωτερικη πολιτικη.
Αυτη την πολιτικη ακολουθει η χωρα.
Οι αμερικανοι διαφωνουν.
Λογικο.
Τα συμφεροντα τους ειναι με την Τουρκια.
Γνωμονας για την εξωτερικη πολιτικη πρεπει να ειναι τα συμφεροντα της χωρας και μονο αυτα.
Τιποτα αλλο δεν εχει αξια μπροστα σε αυτο.
Wolf
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]