Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πόσο ακόμη θα σωπαίνουμε στην αδιαλλαξία των Σκοπίων;


Γιατί κύριοι δημοσιογράφοι δεν μιλάτε;

Η σιωπή σας τελικά είναι και χρυσός;

Δεν έχω δει ποτέ σε κάποιο κανάλι, Έλληνα δημοσιογράφο να ρωτά Σκοπιανό δημοσιογράφο, που υποστηρίζει ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία, ερωτήσεις όπως:

Το όνομα Μέγας Αλέξανδρος είναι ελληνικό ή όχι;

Ποια γλώσσα μιλούσαν οι Μακεδόνες στην αρχαιότητα;

Μήπως τους είχαν κατακτήσει τότε οι Έλληνες όπως λένε ότι έχει συμβεί τώρα;

Τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο που είχε κατακτήσει όλο τον τότε γνωστό κόσμο τον αναγκάσαν οι Έλληνες να είναι Έλληνας και να μιλάει ελληνικά;

Μνημεία που υπάρχουν στην χώρα τους, σε ποια γλώσσα είναι γραμμένες οι επιγραφές που έχουν πάνω τους;

Πριν από το 1946 πώς λεγόταν η περιοχή τους;

Πριν από το 1946 λεγόταν ποτέ η περιοχή τους Μακεδονία;

Η σλαβική γλώσσα που μιλάνε και γενικά οι σλαβόφωνοι της περιοχής πότε εγκαταστάθηκαν εκεί για πρώτη φορά;

Γιατί ένα όνομα που τους δόθηκε από τον Τίτο, για τους λόγους του, θα πρέπει να συζητάμε για το αν θα πρέπει να το κατοχυρώσουν ή όχι;

Αν αποτελούνται 40% από Αλβανούς και 40% Βούλγαρους πραγματικά θα έχουν πρόβλημα οντότητας αν δεν αποκτήσουν ένα όνομα που δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις δύο εθνότητες. Αλλά γιατί αυτό το όνομα θα πρέπει να το κλέψουν από εμάς;

Συνήθως οι Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στα Σκόπια ρωτούν τους εκεί δημοσιογράφους ποια είναι η γνώμη σας για την στάση της Ελλάδας και τι θέλετε από την Ελλάδα ή το ΝΑΤΟ.

Και είναι εμφανές ότι όπως και να καταλήξει το θέμα του ονόματος, το πράγμα δεν πρόκειται να το αφήσουν εκεί. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα, θα προσπαθήσουν ότι μπορούν να το διεκδικήσουν και να το αποκτήσουν.
Καλό θα ήταν επίσης να δηλώσουν την θέση τους και κάποιοι «Έλληνες» της βόρειας Ελλάδας που λένε ότι είναι «Μακεδόνες» στις παραπάνω ερωτήσεις.
Studio-A
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]