Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχώρησε σαν νικητής ο Πούτιν από το Βουκουρέστι

Κέρδισε τις εντυπώσεις


Εχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις αναχώρησε την Παρασκευή από τη νατοϊκή σύνοδο στο Βουκουρέστι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε αντίθεση με τον Τζορτζ Μπους που χαρακτηρίζεται ως ο "μεγάλος χαμένος". Ο Πούτιν υπέγραψε μέχρι και αυτόγραφα, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το χειροκρότημα των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξή του.
Αν και προσκέκλημενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μάσησε τα λόγια του προς τους οικοδεσπότες για τα σχέδια της αντιπυραυλικής ασπίδας και της επέκτασης προς ανατολάς. "Η είσοδος στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ως διά μαγείας εκδημοκρατισμό καμίας χώρας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι 'εκδημοκρατιστής' " είπε ο Πούτιν και επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ουκρανία λέγοντας: "Εάν γινόταν χθες δεκτή στο ΝΑΤΟ, θα γινόταν περισσότερο ή λιγότερη δημοκρατική; Αυτά είναι ανοησίες".
Ο Πούτιν τόνισε πως κανέναν δεν συμφέρει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, κάλεσε όμως τα μέλη του ΝΑΤΟ να λάβουν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, ενώ περιέγραψε ως χρήσιμη τη συζήτηση με τους ηγέτες της Συμμαχίας. "Συζητήσαμε τα θέματα ανοιχτά και δημιουργικά. Δεν ξεπεράσαμε κάποια όρια, δεν ήταν ένας αγώνας πινγκ-πονγκ με αλληλοκατηγορίες" είπε. Η Γερμανίδα καγκελάριος, που μπλόκαρε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο την ενταξιακή διαδικασία Ουκρανίας και Γεωργίας, προέτρεψε τη Ρωσία σε διάλογο για την αντιπυραυλική ασπίδα. "Είναι σαφές -είπε η Μέρκελ- ότι μια τέτοια ασπίδα μπορεί να δράσει εναντίον απειλών και όπως κατέστη σαφές τους περασμένους μηνες, δεν είναι εναντίον κανενός, ιδιαίτερα εναντίον εταίρων όπως η Ρωσία".
"Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ζήτησαν από τη Ρωσία να σταματήσει τις επικρίσεις προς τη Συμμαχία και ν' ανταποκριθεί στις προτάσεις των Ηνωμένων Πολιτείων" δήλωσε από την πλευράς ΗΠΑ η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.
Ο Πούτιν όμως τονίζει πως "η εθνική ασφάλεια δεν χτίζεται με υποσχέσεις" και σημειώνει: "Υπάρχουν βάσεις στην Ευρώπη, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία. Το αντιπυραυλικό σύστημα στην Πολωνία και στην Τσεχία. Ολα αυτα αποτελούν μετακίνηση της στρατιωτικής υποδομής προς τα σύνορά μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ας παίξουμε με τα χαρτιά μας πάνω στο τραπέζι".
Το Σαββατοκύριακο, ο Πούτιν θα τα πει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπους στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί ο Μπους θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον διάδοχο του Πούτιν Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Μάιο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]