Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: "Η Ελλάδα είναι ο εχθρός"

%u0392%u0395%u03A3%u03A4.jpg

«Η Ελλάδα, ο μοναδικός μας εχθρός», γράφει σήμερα το πρωτοσέλιδο της δεύτερης έκδοσης,της εφημερίδας «Βεστ», (εικόνα) στα Σκόπια, με υπέρτιτλο «Κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας» ενώ για φωτογραφία επιλέγει ένα στιγμιότυπο με νεαρό ζευγάρι έξω απ΄τη Βουλή της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια της χθεσινής σιωπηρής διαμαρτυρίας για τη μνήμη της "γενοκτονίας των Μακεδόνων απ΄τους Έλληνες"..

Από το πρωί , οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων έχουν συνεχή ροή σχετικά με όλες τις εξελίξεις από τη Σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου. Τοπικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι η Ελλάδα άσκησε «ηχηρό βέτο» στην πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή θα έχει μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών. Όπως μάλιστα επισημαίνουν, η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύει να περάσει σε επίπεδο κοινωνιών..

Το κλίμα στο γειτονικό κράτος είναι ιδιαίτερα αρνητικό ως εχθρικό σήμερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς σχεδόν κανείς πολιτικός ή ΜΜΕ δεν είχε πάρει στα σοβαρά υπ όψιν την προειδοποίηση της Ελλάδας για βέτο. Η Αμερικανική αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" αλλά και η Αμερικανική στήριξη όλο αυτό το διάστημα είχαν διαμορφώσει ένα κλίμα υπεροψίας έναντι της ξεκάθαρης Ελληνικής προειδοποίησης.

Μετά την επιστροφή του κυβερνητικού κλιμακίου απ΄το Βουκουρέστι,οι πληροφορίες λένε πως αναμένονται πολύ σκληρές δηλώσεις των πολιτικών της γείτονος εναντίον της Ελλάδος οι οποίες οπωσδήποτε θα δυναμιτίσουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως παράμετρος μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό πεδίο των Σκοπίων, είναι η στάση που θα κρατήσει η Αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ,οι ηγέτες τις οποίας θα προβούν σε δηλώσεις σήμερα.

Άντε μην με πιάσει το εθνικιστικό μου και σας πω το "Μολών Λαβέ" επί το νεοελληνικότερον "Κοπιάστε αγύρτες"



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]