Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σε λάθος δρόμο οι ΗΠΑ" πιστεύουν οι Αμερικανοί πολίτες

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς πιστεύουν ότι τα πράγματα "βρίσκονται σε λάθος δρόμο" στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας New York Times και του καναλιού CBS. Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 81% των ερωτηθέντων απαντά ότι "τα πράγματα έχουν μπει σε πολύ άσχημο δρόμο".
Τον περασμένο χρόνο οι Αμερικανοί που πίστευαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα τους ήταν το 69% και στις αρχές του 2003, το 35%. Μόλις το 4% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι τα πράγματα είναι σήμερα καλύτερα απ΄ ό, τι πριν από πέντε χρόνια, ενώ το 78% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
Η εφημερίδα Times επισημαίνει ότι από την αρχή της δεκαετίας του 1990, όταν άρχισε η διενέργεια της συγκεκριμένης δημοσκόπηση, ουδέποτε οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν περισσότερο δυσαρεστημένοι από την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα τους. Το μείζον θέμα για τους Αμερικανούς, ενόψει και των προεδρικών εκλογών, είναι η οικονομία, καθώς οι περισσότεροι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στους πολίτες τα σοβαρά προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με τους Times, μόνο το 21% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η συνολική κατάσταση της οικονομίας είναι καλή- ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το 1992.
Η εθνική δημοσκόπηση έγινε από τις 28 Μαρτίου, έως την περασμένη Τετάρτη, με δείγμα 1368 ενηλίκων και το ποσοστό σφάλματος είναι 3 μονάδες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]